Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτασμός Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Ιερά Μονή Κλεισούρας

Εορτασμός Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Ιερά Μονή Κλεισούρας

Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα

Εορτασμός Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Ιερά Μονή Κλεισούρας

Εορτασμός Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας

Στις 6 Μαΐου η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας το 2012.

Οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, όπου έζησε και οσιακά εκοιμήθη, εκεί που υπάρχει ο τόπος της ασκήσεως, ο τάφος της και τα χαριτόβρυτα λείψανά της.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018 (παραμονή εορτής) και Ώρα 5:30 μ.μ. ο Μικρός Αγιασμός στο Ασκητήριο της Αγίας. Ώρα 6:30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και Ώρα 7:00 π.μ. ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και του οικείου Ποιμενάρχου κ.κ. Σεραφείμ. Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή έως το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, όπου βρίσκεται και ο τάφος της Αγίας.

Ώρα 6:00 μ.μ. ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Σοφία.

Σημείωση : Θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους Εφημερίους των κατά τόπους Ενοριών.

«Η Αγία Σοφία είναι η δική μας Αγία. Είναι το δώρο του Θεού σε μας και σε ολόκληρη την οικουμένη. Η παρουσία της είναι ζωντανή, ιδιαίτερα στο χώρο της Μονής της. Η προστασία της και η ευλογία της είναι καθημερινή σε εκείνους που ζητούν τη βοήθειά της».

Απολυτίκιον. Ήχος πλ. α . Τον συνάναρχον Λογον.

Εκ του Πόντου αρτίως εξανατείλασαν ώσπερ νεόφωτον άστρον ασκητικής αγωγής και Κλεισούραν Καστορίας καταυγάσασαν φέγγει αόκνου προσευχής, κατατήξεως σαρκός εμπόνου σκληραγωγίας και θαυμασίων, Σοφίαν, ημών ως πρέσβειραν υμνήσωμεν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις