Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας Κύπρου

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας Κύπρου

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας Κύπρου Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους στα Ιωάννινα Πανήγυρις Πολιούχου Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Περάματος Ιωαννίνων

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας Κύπρου

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλ. Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας σε συνεργασία με την Εκκλ. Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας εορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο και μαζί τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο τον Στρατηλάτη.

Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 5.15 το απόγευμα θα τελεστεί, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου 2020, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό Ναό. Θα λειτουργήσει και κηρύξει ο Επίσκοπος Μεσαορίας.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι του Νέου Χωρίου Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής Κυθρέας, καθώς και όσοι πιστοί τιμούν την μνήμη των Αγίων Χαραλάμπους και Θεοδώρου Στρατηλάτου να προσέλθουν στην Πανήγυρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μεγάλος ναός της κοινότητας Νέου Χωριού Κυθρέας είναι επονώματι του Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης, εκτός από τον παλαιό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος μετά το 1571 μετετράπηκαν σε μουσουλμανικό τέμενος και το ναό του Τιμίου Προδρόμου υπάρχει νότια προς την κοινότητα Μιάς Μηλιάς το εξωκκλήσι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Όσοι επιθυμούν να ετοιμάσουν εορτές και άρτους, μπορούν να επικοινωνούν με τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Θεόδωρο Μεϊβατσής, τηλ. 99631145

Ἀπολυτίκιον Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε. Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα

Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης σοφέ, ἐδείχθης Χαράλαμπες· ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διά τοῦ μαρτυρίου, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τήν σκοτόμαιναν μάκαρ, διό ἐν παρρησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας Κύπρου»:

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης στον Μητροπολίτη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Εκοιμήθη ο π. Γεώργιος Φωτιάδης
Αγρυπνία Αγίου Λουκά του εν Στειρίω στα Ιωάννινα
Εορτή Οσίου Ισιδώρου στο Κάβο Σίδερο Σητείας
Εορτή Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου
Εορτή της Υπαπαντής στη Μονή Παναγίας Κουτσουριώτισσας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Ροή Άρθρων