Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτασμός Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Εορτασμός Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Εορτασμός Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Εορτασμός Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Ανθίμου του Κεφαλλήνος, κτήτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πορταϊτίσσης Αστυπαλαίας, και προστάτου της νήσου Αστροπαλιάς.

Η Κεφαλλονιά – το Ληξούρι και η Αστυπάλαια Δωδεκανήσου εόρτασαν τον κοινό τους Άγιο, τον Όσιο και Θεοφόρο Άνθιμο τον νεοφανή.

Πράγματι συγκινητικό είναι στην Αστυπάλαια και στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Πορταϊτίσσης, τον οποίο έκτισε εκ βάθρων ο ταπεινός, ο πράος, ο αγαθός, των μοναχών καθηγητής, ο Άνθιμος, σε δυσκόλους καιρούς, όταν τα πάντα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά του ασιάτου κατακτητού.

Η Αστροπαλιά εορτάζει σήμερα παρουσία των τοπικών Αρχών και των ευσεβών πιστών, την μεγάλη μορφή του Αγίου, και ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού τμήματος Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ανθίμου, άναψαν το κεράκι της ευλαβείας τους προ αυτών, και παρακάλεσαν τον Όσιο να δέεται στον μεγάλο της Πίστεως Ιατρόν της Ψυχής και του Σώματος, Υιόν και Λόγον του Θεού, να σκέπει και να φρουρεί το νησί της Αχράντου Μητρός, της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.

Η εκκλησιαστική επιτροπή είχε φροντίσει η εκκλησία της μεγαλόχαρης Παναγίας Πορταϊτίσσης, ένθα φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα και το τμήμα του δεξιού βραχίονος του Οσίου Ανθίμου, να προσδίδει τον εόρτιο και πανηγυρικό τόνο.

Τον Αρχιερατικό Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστυπαλαίας πρωτ. Δημητρίου Αχλαδιώτη και του π. Ευσεβίου Σταυλά.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Άρχοντες και τους πιστούς για την παρουσία τους και ευχήθηκε όπως ο Άγιος, Όσιος πατήρ ημών Άνθιμος πρεσβεύει στον Κύριο της δόξης υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτασμός Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια»:

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Παναγίας Βροντιανής
Πανηγύρισε ο μοναδικός στην Ελλάδα Ναός του Προφήτη Μωϋσέως του Θεόπτου (ΦΩΤΟ)
Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Πανήγυρις αμφίπλευρης Ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγήτριας της Καλυβιανής
Εορτή Προφήτου Ζαχαρία και της συζύγου του Ελισάβετ
Πανήγυρις επετείου Αγιοφανείας Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο