Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτασμός του Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Εορτασμός του Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Εορτασμός του Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Εορτασμός του Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός Ανθίμου του Κεφαλλήνος, κτήτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πορταϊτίσσης Αστυπαλαίας, στην Αστροπαλιά.

Η εκκλησιαστική επιτροπή είχε φροντίσει η εκκλησία της μεγαλόχαρης Παναγίας Πορταϊτίσσης, ένθα φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα και το τμήμα του δεξιού βραχίονος του Οσίου Ανθίμου, να προσδίδει τον εόρτιο και πανηγυρικό τόνο.

Το εσπέρας της Κυριακής 3/9/2023, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστυπαλαίας π. Δημητρίου Αχλαδιώτη και του π. Ιωσήφ Λισγάρη. Μετά τον Εσπερινό, κατά την παράδοση, ακολούθησε λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος και του τμήματος του Αγίου Λειψάνου του Αγίου και απέναντι από το κελί του Οσίου ευλογήθηκε η αρτοκλασία. Παρούσες οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής λαός από πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και αδελφοί μας απόδημοι Αστυπαλίτες, προσκύνησαν το Άγιο Λείψανο του Οσίου και την θαυματουργό Εικόνα του, καθώς και της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Πορταΐτισσας.

Το πρωί της Δευτέρας 4/9, εορτή του Οσίου Ανθίμου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λετουργία.

Μετά την Θ. Λειτουργία σχηματίσθηκε Ιερά Πομπή κατά το έθος, λιτανευόντων των Αγίων Εικόνων της Παναγίας Πορταϊτίσσης και του Οσίου Ανθίμου, ως και το τμήμα του Ιερού του Λειψάνου, όπου προ του Δημαρχιακού Μεγάρου εψάλη αρτοκλασία και εγένετο δέησις υπέρ των όπου γης οικούντων Αστυπαλιτών και προσφέρθησαν υπό του Δήμου παραδοσιακά Αστυπαλίτικα γλυκίσματα.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Άρχοντας και τους πιστούς για την παρουσία τους και ευχήθηκε στον Δήμαρχο, στους δημοτικούς συμβούλους, στους προσκυνητές, και στους όπου γης Αστυπαλίτες, όπως ο Άγιος, Όσιος πατήρ ημών Άνθιμος πρεσβεύει στον Κύριο της δόξης υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτασμός του Οσίου Ανθίμου του Κεφαλλήνος στην Αστυπάλαια»:

6 Σεπτεμβρίου: Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ εν Χωναίς
Αγρυπνία Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Παναγία Παλατιανή Ιλίου
Η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα
ΔΙΣ: Η έναρξη των εργασιών της 167ης Περιόδου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο