Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο Γύθειο

Η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο Γύθειο

Η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο Γύθειο

Η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο Γύθειο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη του Γυθείου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου.

Στο Ηρώον της πόλης, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση τιμητικών στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κα Κανέλλα Κρητικάκου.

Ακολούθως, υπό τους ήχους των εμβατηρίων της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών/τριών των σχολείων της πόλης, στρατιωτικού τμήματος και μηχανοκίνητου τμήματος της Π.Υ. Γυθείου.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Ξιφαράς, ως εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή Φρουράς Λακωνίας, ο Συνταγματάρχης κ. Συναδινός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ως εκπρόσωπος του Λιμενάρχου Γυθείου, ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Δεμέστιχας, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, δήλωσε: «Η εθνική Παλιγγενεσία του 1821 μας καλεί ν’ αποκτήσουμε συνείδηση της ιστορίας μας».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο Γύθειο»:

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου
Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ
Δοξολογία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Μπέρμιγχαμ
25 Μαρτίου: Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο