Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή της Αγίας Αγάθης στη Μητρόπολη Κερκύρας

Η εορτή της Αγίας Αγάθης στη Μητρόπολη Κερκύρας

Η εορτή της Αγίας Αγάθης στη Μητρόπολη Κερκύρας
Η εορτή της Αγίας Αγάθης στη Μητρόπολη Κερκύρας
https://imcorfu.gr/wp-content/uploads/2019/02/Η-εορτή-της-Αγίας-Αγάθης-στην-Ι.Μ.-Κερκύρας3.jpg

Η εορτή της Αγίας Αγάθης στη Μητρόπολη Κερκύρας

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Αγάθης, στο χωριό Ζυγός της βόρειας Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Αγία Μάρτυς του Χριστού Αγάθη, η οποία έζησε στην Κατάνη της Σικελίας, πολέμισε τον διάβολο, την ειδωλολατρία και την αμαρτία, δια της πίστεώς της στον Τριαδικό Θεό. Ενώ ήταν γυναίκα, είχε παρόλα αυτά ανδρείο φρόνημα. Στην περιοχή που βρισκόταν υπήρχε τότε ναός αφιερωμένος στον Ποσειδώνα. Σήμερα στο ίδιο σημείο δεσπόζει μια μεγάλη Χριστιανική Βασιλική, αφιερωμένη στην Αγία Αγάθη.

Αναφερόμενος στη σημερινή εποχή ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η δύναμη της πίστεως δεν ίσχυε μόνο στους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες, αλλά και σήμερα. Και στις ημέρες μας ο εχθρός μας, ο διάβολος συνεχίζει και πολεμά τον Θεό, μέσω της κορωνίδας της δημιουργίας του Κυρίου, δηλαδή μέσω του ανθρώπου. Η δύναμη του κακού λαμβάνει υπόσταση και μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, όταν ο άνθρωπος αυτονομείται και απομακρύνεται από τον Χριστό. Με άλλα λόγια όταν βρίσκεται “ανοχύρωτος” πνευματικά. Βλέπουμε καθημερινά τις πάμπολλες αλλοιώσεις που υφίσταται η κοινωνία μας από το κακό και κυρίως η νέα γενιά που παρασύρεται στα ναρκωτικά και στην φιληδονία, εξαιτίας φυσικά της πνευματικής αδιαφορίας των μεγαλυτέρων. Η πίστη από την άλλη μεριά αποδεικνύεται ισχυρότερη, από αυτή τη δύναμη του κακού. Ο Απόστολος Παύλος τονίζει ότι ο άνθρωπος γίνεται ισχυρός όταν έχει τον Χριστό στην καρδιά του.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία μας προβάλλει κάθε ημέρα, μέσα στον Λειτουργικό ενιαυτό, τους Αγίους μας, με σκοπό να πάρουμε όλοι μας αφορμή, ώστε να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα και να δοξολογήσουμε τον Κύριο.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στους πιστούς Κύριος ο Θεός να τους δίδει φώτιση, δια πρεσβειών της Αγίας Αγάθης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή της Αγίας Αγάθης στη Μητρόπολη Κερκύρας»:

Εορτή της Αγίας Αγάθης στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη στα Γιαννιτσά
Λείψανα Αγίου Παρθενίου στη Μητρόπολη Τρίκκης
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο