Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Στις 27 Ιουλίου το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Ειρήνης, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον χώρο του νέου νοσοκομείου Λεμεσού.

Έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Θεοδώρας, που αναστήλωσε τις άγιες εικόνες. Η Ειρήνη καταγόταν από την Καππαδοκία και διακρινόταν όχι μόνο για την ευσέβειά της, αλλά και για την σωματική ωραιότητά της και για την ευγενή ανατροφή της. Είχε ζητηθεί λοιπόν σε γάμο, από διακεκριμένο άνδρα του παλατιού και ξεκίνησε για το Βυζάντιο. Στη διαδρομή όμως, πέρασε από τη Μονή του Χρυσοβαλάντου και τόσο ελκύστηκε από τη συναναστροφή των καλογριών, ώστε πήρε τη μεγάλη απόφαση να παραμείνει μαζί τους. Έτσι απέρριψε τις κοσμικές δόξες, γύρισε στην πατρίδα της, πούλησε τα υπάρχοντά της, βοηθώντας πολλούς φτωχούς και τα υπόλοιπα χρήματα τα εναπόθεσε στη Μονή.

Έγινε μοναχή και η ζωή της μέσα στο μοναστήρι υπήρξε πολύ ασκητική και αγία. Όταν πέθανε η ηγουμένη, η Ειρήνη παρά την άρνησή της, ορίστηκε διάδοχός της. Από τη νέα της θέση, επετέλεσε τα καθήκοντά της άριστα. Ο Θεός μάλιστα, την προίκισε με το προφητικό και θαυματουργικό χάρισμα. Έτσι δια της προσευχής της, απάλλαξε πολλούς από τα δαιμόνια. Προαισθάνθηκε τον θάνατό της και απεβίωσε ειρηνικά, γεμάτη χαρά για το ευχάριστο ουράνιο ταξίδι της.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Λεμεσού»:

Αγρυπνία Αγίου Καλλινίκου στο Βόλο
Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Τήλο
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο