Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίας Μαρίνας στο Δάσος Άχνας της Κύπρου

Εορτή Αγίας Μαρίνας στο Δάσος Άχνας της Κύπρου

Εορτή Αγίας Μαρίνας στο Δάσος Άχνας της Κύπρου

Εορτή Αγίας Μαρίνας στο Δάσος Άχνας της Κύπρου

Τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας εορτάζει η Εκκλησία στις 17 Ιουλίου. Στη μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου επ’ ονόματι της Αγίας είναι αφιερωμένοι πολλοί ενοριακοί ναοί και εξωκλήσια, τα πλείστα στην κατεχόμενη σήμερα επαρχία Αμμοχώστου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Δάσους Άχνας, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου πλαισιούμενου από τους Οικονόμο Φίλιππο Φιλίππου, Πρεσβύτερο Φίλιππο Φιλίππου και τους Διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου και Μάριο Ανδρέου. Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο γηραιός λευΐτης Οικονόμος Λάμπρος Παπαϊωάννου ο οποίος είχε τελέσει την ιερά ακολουθία του Όρθρου.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον ιεροψάλτη Μιχάλη Ματθαίου ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε εκ μέρους του ιερού ναού τιμητική πλακέτα στην επί έτη φροντίστρια του ναού κυρία Γεωργία Σεργίου.

Κηρύσσοντας το θείο λόγο, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή των μαρτύρων της Εκκλησίας μας οι οποίοι υπέστησαν διωγμούς και διώξεις στο όνομα του Ιησού Χριστού για τον οποίο θυσίασαν τη ζωή τους. Με έντονο και καυστικό τρόπο, στάθηκε και στο ανοσιούργημα που συντελείται στις μέρες μας με την απόφαση των Τουρκικών αρχών να μετατρέψουν το λίκνο της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία που κουβαλάει τόση ιστορία αιώνων και Χριστιανισμού, σε μουσουλμανικό τέμενος αλλά και στη συνεχιζόμενη βεβήλωση των ναών στην κατεχόμενή μας πατρίδα.

Η Άχνα, ένα από τα μεγάλα και εύφορα χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου, που η τουρκική εισβολή του 1974 μοίρασε στα δυο και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ορθοποδήσει και να αναγεννηθεί (χωρίς να εκλείψουν και οι κατά καιρούς δυσκολίες), εόρτασε και φέτος λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πατρώα γη στο Δασάκι Άχνας τη μνήμη και τον περικαλλή ναό της πολιούχου και προστατιδάς του Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίας Μαρίνας στο Δάσος Άχνας της Κύπρου»:

Ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου
Εορτή Αγίας Μαρίνης στο Στρατόπεδο Γυθείου (ΦΩΤΟ)
Η Μητρόπολη Φωκίδος για την Αγία Σοφία
Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Σύμη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο