Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Λέρο

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Λέρο

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Λέρο

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Λέρο

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 7 το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Σωφρονίου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου, αλλά και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, καθώς και οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος ανεφέρθη στον βίο της Αγίας Μαρίνας και προέτρεψε τις σύγχρονες μητέρες να ακολουθήσουν την βιωτή της Αγίας.

Τέλος ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και η Αγία Μαρίνα να σκέπει τους όπου γης Λερίους αδελφούς μας, ενώ για πολλοστή φορά τόνισε την ανάγκη για εφαρμογή των υγιεινομικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες μας υπό την διεύθυνση του Αναστασίου Χατζηλάρη και Ραφαήλ Χατζηλάρη.

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και επιστημονικών επιτροπών για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Μητροπολίτης Λέρου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαρίνας, όπως συνηθίζετο κατ’ έθος, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ατόμων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Παράκληση.

Επιμέλεια-φωτογραφία: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Λέρο»:

Εορτή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Πιερία (ΦΩΤΟ)
Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Κάστρο του Άργους (ΦΩΤΟ)
Η Αγία Σοφία το Μέγα Μοναστήρι!
Εορτή Αγίας Μαρίνης της Μεγαλομάρτυρος
Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες για την Αγία Σοφία
Η Εκκλησία της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο