Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή της Αγίας Ζώνης στους Μύθους Ιεράπετρας

Εορτή της Αγίας Ζώνης στους Μύθους Ιεράπετρας

Εορτή της Αγίας Ζώνης στους Μύθους Ιεράπετρας
Εορτή της Αγίας Ζώνης στους Μύθους Ιεράπετρας
https://appserver02.azureedge.net/imis/images/31_8_2019_agia_zonh_1.jpg

Εορτή της Αγίας Ζώνης στους Μύθους Ιεράπετρας

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών πιστών πανηγύρισε το Σάββατο 31Αυγούστου 2019, εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, ο φερώνυμος περικαλλής Ιερός Ενοριακός Ναός του χωριού Μύθοι Ιεράπετρας, ο μοναδικός στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας τιμώμενος επ᾽ ονόματι του Θεομητορικού κειμηλίου της Αγίας Ζώνης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ιστορία ης Αγίας Ζώνης και ανέλυσε τον ρόλο του προσώπου της Θεοτόκου στο σωτηριολογικό έργο του Θεανθρώπου Κυρίου. Όλοι μας, κατέληξε, είμαστε υπόχρεοι απέναντι στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και επικαλέστηκε, με αφορμή την τελευταία Θεομητορική εορτή του εκκλησιαστικού έτους, την χάρη και την ευλογία της Παναγίας σε όλους τους πιστούς. Τέλος, ευχήθηκε να μας περιβάλλει και να μας σκεπάζει η Δέσποινα του κόσμου με το ιερό μαφόριό της και να μας περιζωνύει με την Τιμία Ζώνη της για να παραμένομε πάντοτε αλώβητοι από τα βέλη του πονηρού πολεμήτορος και στην υπακοή των λόγων του Υιού και Θεού της.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Σεβ. προσφώνησε εκ μέρους των Ενοριτών με θερμούς λόγους ο κ. Εμμ. Διαμαντάκης, καλωσορίζοντάς τον στην Ενορία και την πανήγυρη της Αγίας Ζώνης και διαβεβαιώνοντας ότι η παρουσία του Αρχιερέως αποτελεί μεγίστη ευλογία στο παραδοσιακό χωριό τους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που συμμετείχαν πολλοί Ενορίτες και καταγόμενοι από τους Μύθους, έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι Μύθων π. Γεώργιος Μανθαιάκης, Γδοχίων και Σύμης π. Νικόλαος Κονδυλάκης, Μύρτου π. Ελευθέριος Δαργάκης και Χανδρά Σητείας π. Γεώργιος Μονιός, ενώ έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοψάλτης Ιωάννης Αρώνης και Μιχ. Χατζηνάκης.

Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στην πλατεία του χωριού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή της Αγίας Ζώνης στους Μύθους Ιεράπετρας»:

Εορτή Αγίου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (ΦΩΤΟ)
Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κατάρ
Δισαρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Παναγίας Φανερωμένης Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
Το Παλαιό Φάληρο τίμησε τον Προστάτη και Πολιούχο του Άγιο Αλέξανδρο
Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους
Ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο