Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίων Αναργύρων στην ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα

Εορτή Αγίων Αναργύρων στην ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα

Εορτή Αγίων Αναργύρων στην ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα

Εορτή Αγίων Αναργύρων στην ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού. Στην Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα η φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάτης κ. Προδρόμου. Στον Εσπερινό συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Νωρίτερα είχε τελεσθεί από τον Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριο Βαλτογιάννη, ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο μήνα.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της επόμενης ημέρας. Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, την αδελφότητα της Μονής, τους κληρικούς και τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες, που λάμπρυναν τον Εσπερινό με την παρουσία τους, καθώς και τους ευλαβείς χριστιανούς που κατέκλυσαν τους χώρους της Μονής. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να προστατεύουν και να καθοδηγούν την αδελφότητα και όσους προστρέχουν στο Μοναστήρι για να γαληνεύσουν την ψυχή τους.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Και στις δύο θρησκευτικές τελετές εκτέθηκαν Άγια Λείψανα και Σεβάσματα της Μονής προς αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίσαντα ιδρυματικό Ναό του Γηροκομείου Σπάρτης. Επίκαιρα ομίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα και τους τροφίμους να έχουν τη χάρη και την ευλογία των προστατών του Ιδρύματος, Αγίων Αναργύρων.

Φωτογραφία: Γεώργιος Βάμβαλης

Βρείτε μοναδικά Αγιορείτικα Κομποσχοίνια από Δάκρυα Παναγίας:

Κομποσχοινια Δακρυα Παναγιας Εδω

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων Αναργύρων στην ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα»:

Βεροίας Παντελεήμων: Να επιζητούμε την αγάπη μου διέθεταν οι Άγιοι Ανάργυροι (ΦΩΤΟ)
Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: Ο πνευματικός πατήρ και φωστήρ των Πατρών
Εορτή Αγίων Αναργύρων στην Ενορία Μύρτου Ιεράπετρας
Τα Ονομαστήρια Μητροπολίτου Δράμας Παύλου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο