Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Σημερινη Εορτη » 2 Οκτωβρίου: Εορτή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

2 Οκτωβρίου: Εορτή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

Εορτή Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Κυπριανού στο Ηράκλειο Αττικής Πανήγυρις Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Μένικο Αγρυπνία Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης Εορτή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

Η Εορτή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης είναι 2 Οκτωβρίου

Άγιοι που εορτάζουν σήμερα: Άγιος Κυπριανός ο Ιερομάρτυρας και Αγία Ιουστίνη

Ο Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη θεωρούνται προστάτες άγιοι κατά της μαγείας από την Εκκλησία μας.

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό. Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης. Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερεύς.

Πράγματι, ανήλθε όλες τις ιερατικές βαθμίδες και τέλος εξελέγη Επίσκοπος Καρχηδόνος. Μαζί του παρέλαβε και την Ιούστα, την οποία χειροτόνησε διακόνισσα μετονομάζοντάς την Ιουστίνα. Έδειξε αποστολικό ζήλο και γι αυτό το διέβαλαν στον Δέκιο. Εξορίσθηκε στην Αντιόχεια, όπου και φυλακίσθηκε και αργότερα στη Νικομηδεία, όπου ο Κλαύδιος τον αποκεφάλισε μαζί με την Αγία Ιουστίνη.

Τα λείψανά τους τα παρέλαβαν ευλαβείς Χριστιανοί και τα μετέφεραν στην Ρώμη, όπου και τα έθαψαν στον επισημότερο λόφο της πόλεως.

Ο Άγιος Κυπριανός ήτανε, όπως είπαμε, μάγος και υπηρέτησε με την μαγεία τον Σατανά. Τώρα όμως έλαβε την χάρη από τον Θεό, για την μετάνοια του και την αγία του ζωή, να διώχνει τους δαίμονες και να λύνει τα μάγια.

Ο Άγιος Κυπριανός έγραψε πολλά συγγράμματα και 87 επιστολές. Αρχιεράτευσε 10 χρόνια, τα οποία ήταν σε μια εποχή τρικυμιώδη και δύσκολη. Έγραψε μάλιστα και την πασίγνωστη Ευχή Αγίου Κυπριανού – Διαλύουσα τα Μάγια

Ἀπολυτίκιον Ἦχος γ’. Θείας πίστεως. Εορτή Αγίου Κυπριανού και Αγίας Ιουστίνης

Θείας πίστεως, τὴ φωταυγεία, σκότος ἔλιπες, τῆς ἀσεβείας, καὶ φωστὴρ τῆς ἀληθείας γεγένησαι ποιμαντικῶς γὰρ φαιδρύνας τὸν βίον σου, Κυπριανὲ τὴ ἀθλήσει δεδόξασαι. Πάτερ Ὅσιε, τὸν Κτίστην ἠμὶν ἰλέωσαι, ὁμοὺ σὺν Ἰουστίνη τὴ Θεόφρονι.

Ο βίος των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης – Ιερά Προσευχή του Αγίου Κυπριανού και διάφορες ευχές

Βρειτε το βιβλιο εδω

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης»:

Σύρου Δωρόθεος: Να προσευχόμαστε με πίστη στην Παναγία
Επιστημονική Εσπερίδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στη Λιβαδειά
Ο Εορτασμός της Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Σύμη
Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Βουλγαρικής κατοχής του 1941 στη Δράμα
Γενική Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Αιτωλίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο