Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτάζει το παρεκκλήσιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κατά την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των ισαποστόλων και φωτιστών των Σλάβων. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Ο Επίσκοπος σημείωσε: «Ανεκτίμητη η προσφορά και το έργο των σημερινά τιμωμένων μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας καθώς μπολιάζοντας την τότε μεγάλη Μοραβία, σημερινή Κεντρική Ευρώπη, με τον πολιτισμό του Βυζαντίνου, διαμόρφωσαν την ιστορική εξέλιξη των Βαλκανικών χωρών. Διερωτώμαι τι θα είχε συμβεί στον χάρτη των Βαλκανικών Χωρών εάν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος δεν είχαν προβεί στην κίνηση αυτή; Πως θα ήταν, άραγε, τα πράγματα σήμερα όχι μόνον στις Χώρες αυτές, αλλά στην ευρύτερη περιοχή; Ανάγκη εσωτερικής ιεραποστολής έχουμε σήμερα.

Ταξίδι στην καρδιά για να αναζητήσουμε την εσωτερική ειρήνη, την ειρήνη της καρδιάς, χωρίς την οποία δεν μπορεί ο άνθρωπος του Θεού να προχωρήσει στην πνευματική και εν γένει ζωή του. Προϋπόθεση αυτού του ταξιδιού η συνάντηση μας με τον Χριστό, ο Οποίος είναι ο Άρχων της ειρήνης», κατέληξε ο Επίσκοπος, καλωσορίζοντας τον Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π.Σταύρο Κοφινά, ο οποίος έλαβε μέρος εις τον Εσπερινό.

Ως ανέφερε ο Επίσκοπος ο π. Σταύρος είναι «εκλεκτό στέλεχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπεύθυνος του Δικτύου Ποιμαντικής της Υγείας και βρίσκεται στην Ακαδημία έχοντας την ευθύνη ενός πανευρωπαϊκού Συνεδρίου με περισσότερους από 120 συνέδρους, και θέμα την ποιμαντική των Ιερέων, υπεύθυνων στα Νοσοκομεία», καλωσορίζοντας και τους λοιπούς συνέδρους, ευχόμενος ευόδωση των στόχων και σκοπών του Συνεδρίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μητρόπολη Κισάμου»:

Δημιουργία πολυιατρείου στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Πανήγυρις Αγίου Αχιλλείου Πολιούχου Γρεβενών
12 Μαΐου: Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Η δεξιά χειρ του Αγίου Νεκταρίου στην Νέα Ιωνία Βόλου
Επισκέψεις του Μητροπολίτου Ναυπάκτου σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι
11 Μαΐου: Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος Φωτιστές των Σλάβων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο