Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μητρόπολη Κυδωνίας

Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μητρόπολη Κυδωνίας

Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μητρόπολη Κυδωνίας

Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μητρόπολη Κυδωνίας

Παρουσία δεκάδων πιστών, αλλά υπό αυστηρά μέτρα, τελέστηκε ο Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Ναούς της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων.

Με χαρά και λαχτάρα οι πιστοί παρακολούθησαν μετά από τόσες ημέρες την Πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας.

Στις εισόδους του Ιερού Ναού υπήρχαν αντισηπτικά και οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά να περάσουν να προσκυνήσουν την εικόνα των Αγίων.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο,στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Λενταριανών που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε την παραμονή της εορτής τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά του Θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Ακολουθίας ο προϊστάμενος της Ενορίας Διάκονος π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα ζευγάρι δικεροτρίκερα ως ένδειξη ελαχίστης ευγνωμοσύνης για τα χρόνια προσφοράς του στην Ενορία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κ.κ. Ειρηναίος τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μητρόπολη Κυδωνίας»:

Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα στην Άρτα
Πότε δεν επιτρέπεται Θεία Κοινωνία σε γυναίκες; (ΒΙΝΤΕΟ)
Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Οι στερήσεις μας ετοιμάζουν την αιώνια απόλαυση…
Παναγία, η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο