Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα

Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα

Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα

Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως τέλεσε ιερά μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών της μακαριστής Αφροδίτης Ζορμπά και του μακαριστού Ευαγγέλου Σακκά.

Παράλληλα, επ’ ευκαιρία της Συνάξεως των Αγίων Τριών Ιεραρχών (Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου), προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας τέλεσε την ακολουθία της Αρτοκλασίας υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των Σχολείων.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών απευθυνόμενο στους μαθητές και μαθήτριες.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα τους Τρεις Μέγιστους Φωστήρες, αυτά τα ιερά πρόσωπα, τα οποία συνδύαζαν την επιστήμη, δηλαδή τη γνώση με το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρος των. Αυτά τα τρία ιερά πρόσωπα η Εκκλησία μας τα φέρνει μπροστά μας ως φωτεινά παραδείγματα.

Παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Καρδίτσης κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και ο Διευθυντής της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως κ. Σωκράτης Παππάς.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα

Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα»:

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η Παιδεία μας έχει χάσει το όραμά της
Ιερό Λείψανο Αγίου Καλλινίκου στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φωκίδος
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Νέα Ιωνία

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο