Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σέριφο

Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σέριφο

Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σέριφο

Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σέριφο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Σερίφου κ. Κώστα Ρεβίνθη, Δημοτικών Συμβούλων και διατελεσάντων Δημάρχων και πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην προσφορά προς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία των δύο σήμερα τιμωμένων Πατριαρχών Αλεξανδρείας, των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, τονίζοντας ότι στην Α΄ και Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο στήριξαν την ορθόδοξη διδασκαλία, σχετικά με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και της Θεοτόκου, αντιστοίχως, και υπογραμμίζοντας ότι και σήμερα υπάρχουν Χριστομάχοι, ιδιαίτερα μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια, οι οποίοι καταφέρονται κατά του Ιησού Χριστού και του ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και ενσπείρουν μεταξύ των πιστών φόβους και αμφιβολίες, απομακρύνοντάς τους από το Ποτήριο της Ζωής.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι ο Χριστός είναι η ζωή και προσφέρει μόνο ζωή, γι’ αυτό και η Εκκλησία δεν τρέφει κακία για τους πολεμίους Του, αλλά είναι χρέος της και υποχρέωσή της να διακηρύττει τις Αλήθειές Της.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και υπό τις επευφημίες των παρισταμένων πιστών, χειροθέτησε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σερίφου, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου, ο οποίος στα 20 χρόνια της διακονίας του στο νησί έχει κατακτήσει την αγάπη όλων των Σεριφίων.

Μετά ταύτα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Μύκονο και την Τήνο, τελέσας εξοδίους Ακολουθίες, προσφιλών προσώπων και εν συνεχεία κατέληξε στην Ερμούπολη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σέριφο»:

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα
Η Εορτή του Αγίου Αντωνίου στην παλαιά Λευκωσία
Κλειστή η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο