Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου υπάρχει Ι. Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Α΄, Επίσκοπο Κορίνθου, λειτούργησε χθες Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού π. Θεόδωρο Κεραμίδα και π. Αναστάσιο Ριζόγιαννη. Κατά την ημέρα αυτή, της μνήμης του Αγίου Διονυσίου, ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, αμέσως μετά την Ενθρόνισή του ως Μητροπολίτης Κορίνθου, πριν ακριβώς από δεκατέσσερα χρόνια και δεν παρέλειψε, τηρώντας τα μέτρα για την πανδημία, να συνεχίσει την συμβολική αυτή λειτουργική σχέση με τον Άγιο και το εμπεπιστευμένο σε αυτόν Ποίμνιο.

Λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος διάβασε ενώπιον του αποτμήματος του Ι. Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου ευχές υπέρ της αναρρώσεως των ασθενούντων εκ της λοιμικής νόσου και εδεήθη όπως ο Αποστολικός Πατήρ Άγιος Ιερομάρτυς Διονύσιος πρεσβεύει υπέρ της σωτηρίας των Κορινθίων και του κόσμου ολόκληρου!

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου επισκέφθηκε τον ιστορικό, Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στο Λουτράκι, ο οποίος κτίστηκε το 1345 μ.Χ. από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιωάννη τον ΣΤ΄ τον Καντακουζηνό, όπου και προσκύνησε το Ι. Εικόνισμα και το απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, καθώς φέτος, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, δεν ήταν δυνατόν να παραστεί στις πανηγυρικές Ι. Ακολουθίες, που τελούνταν κάθε χρόνο στην μνήμη Του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στη Μητρόπολη Κορίνθου»:

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η ενότητα στην Εκκλησία
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον Απόστολο Ανδρέα είναι να τον μιμηθούμε
Εορτή Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Να κρατήσουμε την υπομονή και την ενότητά μας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο