Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Γεωργίου Διβόλη στον Αλικιανό Χανίων

Εορτή Αγίου Γεωργίου Διβόλη στον Αλικιανό Χανίων

Εορτή Αγίου Γεωργίου Διβόλη στον Αλικιανό Χανίων

Εορτή Αγίου Γεωργίου Διβόλη στον Αλικιανό Χανίων

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Αλικιανού Χανίων, όπου μαρτύρησε το 1866 ο ‘Αγιος Γεώργιος ο Διβόλης, εκ της νήσου Φολεγάνδρου καταγόμενος, τελέσθηκε χθες Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τους ύμνους της οποίας απέδωσε κατανυκτικώτατα ο Μοναχός Ιάκωβος, Πρωτοψάλτης του Πρωτάτου Αγίου Όρους, , συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και Σύρου & Φολεγάνδρου κ. Δωροθέου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Δαμασκηνού, με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και την παρουσία των μαθητών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων της περιοχής Αλικιανού, Μελών του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου με Κρητικές ενδυμασίες, του Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μαρινάκη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φολεγάνδρου, της κας Αικατ. Μαρινάκη, Εκδότριας της Εφημερίδας “Φολέγανδρος” , και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της μαρτυρίας του Χριστού σήμερα, η οποία αποτελεί παραμυθία και φως για τη ζωή των ανθρώπων.

Ιδιαιτέρως δε προέτρεψε τα παριστάμενα παιδιά να στηρίζονται στο Θεό με εμπιστοσύνη και με τη βεβαιότητα ότι Εκείνος πάντα θα δίνει λύσεις στα προβλήματά τους.

Ευχαρίστησε, τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτρη Κυδωνίας και Αποκορώνου για την πρόσκληση, προς τον οποίο προσέφερε μαρμαρόπετρα και χώμα από τη Φολέγανδρο, τον τόπο καταγωγής του Αγίου, και τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη για την υποδοχή και τη φιλοξενία και την προσφορά προς αυτόν Εικόνας του Αγίου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ύστερα από παρακλητικό αίτημα των Διευθυντών, του Γυμνασίου και Λυκείου Αλικιανού, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δαμασκηνός και Δωρόθεος μετέβησαν στο Σχολείο, με τους μαθητές του οποίου συνομίλησαν και προς τους οποίους απηύθυναν πατρικές νουθεσίες και συμβουλές.

Προ της αναχωρήσεώς του από την Κρήτη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, μετέβη στο Κοιμητήριο «Αργουλιδέ» και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου των αειμνήστων Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη.

Η Χορωδία ενηλίκων της ενορίας Αλικιανού παρουσίασε στο πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως πνευματική και καλλιτεχνική εκδήλωση, υπό την χοράρχη – πιανίστρια κα Λίντα Μανουσάκη και τον βοηθό χοράρχη κ. Ελευθέριο Χατζηδάκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Εορτή Αγίου Γεωργίου Διβόλη στον Αλικιανό Χανίων

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Γεωργίου Διβόλη στον Αλικιανό Χανίων»:

Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους στη Νέα Ιωνία
Λείψανο Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στη Θεσσαλονίκη
Ιερά Αγρυπνία στη Μονή που φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου Παρθενίου
Ιερατική Σύναξη ενόψει της Σαρακοστής στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο