Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου Πολιούχου της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Εορτή Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου Πολιούχου της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Εορτή Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου Πολιούχου της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Εορτή Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου Πολιούχου της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Με κατάνυξη και την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας, η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό μαρτυρικό βίο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και στην πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη που μας παρέδωσε.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ιω. ιε’, 17-ιστ΄2) και στο μίσος που θα ακολουθεί πάντοτε αυτούς που ακολουθούν και πιστεύουν στον Ιησού Χριστό. Η διαπίστωση αυτή, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, δεν θα πρέπει να απογοητεύει εμάς τους χριστιανούς, αλλά να μας γεμίζει με πίστη και ελπίδα, αλλά και με τη βεβαιότητα ότι ο Χριστός δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου Πολιούχου της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας»:

Έκτακτα μέτρα υγειονομικής προστασίας στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Κυδωνίας Δαμασκηνός: Κόκκινη γραμμή για εμάς η Θεία Κοινωνία
Μνημόσυνο Εθνομαρτύρων Κληρικών στη Μητρόπολη Μαρωνείας
Ο Αθανάσιος Μαρτίνος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι άνθρωποι ερχόμεθα και παρερχόμεθα, η Εκκλησία μένει αιώνια

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο