Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη λειτουργική συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτση, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λ. Σ. κ. Γκύζη, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση, του Διοικητού της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου κ. Καραμίτσα, του Διεθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Καφτηράνη, Αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών ευσεβών πιστών και προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε περί του Μαρτυρίου και της Μαρτυρίας και κάλεσε τους πιστούς να απαγγέλουν με επίγνωση το Σύμβολο της Πίστεως, ομολογώντας την πίστη τους και επιβεβαιώνοντας ότι όσοι κείνται στο παρακείμενο Κοιμητήριο «δεν απέθανον, αλλά καθεύδουν», προσδοκώντες την Ανάσταση των νεκρών!

Ευχαρίστησε και πάλι τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την εργώδη και φιλόπονο διακονία του στο Ναό και την Ιερά Μητρόπολη, τους συνεργάτες του, καθώς και τον κ. Γεώργιο Χωριανόπουλο για την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ήδη πλέει προς Μύκονο, όπου το απόγευμα θα τελέσει τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου στον Πλατύ Γιαλό.

Χειροποίητη Μοναστηριακή εικόνα Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Βρειτε την Εικονα εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη»:

25 Απριλίου: Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
25 Απριλίου: Άγιος Μάρκος Απόστολος και Ευαγγελιστής
Ανάσταση στη Μητρόπολη Λεμεσού
Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της Αγάπης στη Βέροια
Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Άρτα
Ανάσταση και αγάπη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Έδεσσας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο