Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας

Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας

Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας

Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στην αναστάσιμη χαρά πανηγύρισε τo Σάββατο της Διακαινησίμου Εβδομάδος 8 Μαΐου 2021, εορτή του θαύματος της κόνεως του τάφου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Νέας Ανατολής Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο βίο του ευαγγελιστού Ιωάννου και στην ανάδυση θαυματουργικής κόνεως από τον τάφο του, τονίζοντας ότι ο ηγαπημένος Μαθητής, παρθένος και επιστήθιος φίλος του Κυρίου μπήκε μέσα στον τάφο του ζωντανός και κοιμήθηκε ειρηνικά, γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να μεταστεί στην αιώνια και ατελεύτητη, και έκτοτε ο τάφος του αποτελεί πηγή ιαμάτων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα γραπτά κείμενα που μας κληροδότησε, δηλ. στο ιερό Ευαγγέλιο, τις Καθολικές Επιστολές και στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, σημειώνοντας ότι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την θεολογία του είναι η αγάπη του Χριστού και ο λυτρωτικός χαρακτήρας του για την ανθρωπότητα.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όλοι να έχουμε τις πρεσβείες και τη βοήθεια του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κάνοντας πράξη την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, σύμφωνα με τον «Ευαγγελιστή της αγάπης», ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της Σταυρικής θυσίας και του Αναστάντος Χριστού.

Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος της Νέας Ανατολής π. Εμμανουήλ Προϊστάκης, ενώ παρέστησαν αρκετοί ενορίτες, ακολουθώντας πιστά τα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας»:

Κυριακή του Θωμά
Εορτή Αγίου Χριστοφόρου του Μεγαλομάρτυρα
Εορτή Προφήτου Ησαΐα
Εορτή Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις
Πανήγυρις εξωκλησίου Αποστόλου Θωμά στο Παραλίμνι Κύπρου
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογραίζα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο