Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Μάμαντος στην Άνω Μερά Μυκόνου

Εορτή Αγίου Μάμαντος στην Άνω Μερά Μυκόνου

Εορτή Αγίου Μάμαντος στην Άνω Μερά Μυκόνου

Εορτή Αγίου Μάμαντος στην Άνω Μερά Μυκόνου

Χθες το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο εορτάζον Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμαντος, εξαρτήματος της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία αρκετών πιστών, οι περισσότεροι των οποίων εκτός του Ναού, εφαρμόζοντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “η σημερινή εορτή μας υπενθυμίζει την αγάπη του Θεού προς την έλλογη και την άλογη δημιουργία, η οποία εξεδηλώθη προς μεν την έλλογο, τον άνθρωπο, δηλαδή, με την θυσία του Υιού και Λόγου Του για τη σωτηρία του, προς δε την άλογο. με την παρουσία αγίων προστατών της φύσεως και των ζώων, για να μας υποδείξει ότι οφείλουμε να προστατεύουμε και να αγαπάμε τη φύση και να αγαπάμε τα ζώα, τα οποία μας προσέφερε για τροφή και συντροφικότητα.”

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και Υπεύθυνο της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για τον ευπρεπισμό της πανηγύρεως και την μέριμνά του προς το Ναό και την Ιερά Μονή, καθώς και τον κ. Δημήτριο Ασημομύτη, ο οποίος εχορήγησε την εκ βάθρων ανακαίνιση του σε ερειπιώδη κατάσταση ευρικομένου Παρεκκλησίου, καταστάς δευτεροκτίτωρ αυτού, και ευχήθηκε σε όλους για τον αρξάμενο μήνα και το φθινόπωρο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Μάμαντος στην Άνω Μερά Μυκόνου»:

Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης
Εορτή Αγίου Ανθίμου του Ιερομάρτυρα Επισκόπου Νικομηδείας
Πανήγυρις αμφίπλευρης Ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγήτριας της Καλυβιανής
Παράκληση για τα Ελευθέρια της Λάρισας
Εγκαινιάζεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Διμήνι

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο