Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, η μνήμη του προστάτου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως (8/11/1920 – 8/11/2020), στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου εκεί ο Άγιος Νεκτάριος έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Πρεσβυτέρου.

Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ενώ συμπροσευχόμενος από του Ιερού βήματος ευρίσκετο η Α. Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´.

Να σημειωθεί πως εφέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Οσιακή Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου και για τον λόγο αυτό, ο Μακαριώτατος πατρικώς παρήγγειλε προς όλα τα μέλη της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, να διοργανώσουν τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου. Παρότι οι εορτασμοί ήτανε ταπεινοί, λόγω της πανδημίας, δεν υστερούσαν σε αίγλη και μεγαλοπρέπεια.

Προ της απολύσεως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, απηύθυνε τον εορταστικό λόγο της ημέρας προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

Η Α. Θειοτάτη Μακαριότης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου, την υπομονή του και το σπουδαίο έργο που άφησε ως ιερά παρακαταθήκη.

Με ιδιαίτερη δε συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τριαδικό Θεό, για την ευτυχή και ευλογημένη συγκυρία να συμπίπτει ο εκατοστός εορτασμός του Αγίου, επί των ημερών της πατριαρχίας Του και τον παρακάλεσε θερμώς, να μην παύσει να πρεσβεύει στο Φιλεύσπλαχνο Κύριο για το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Κλείνοντας τον λόγο Του κι αφού ευχήθηκε για την ταχεία εξάλειψη του κορονοϊού, μετέφερε ως πνευματικό βάλσαμο παρηγορίας στις ψυχές τον χριστιανών, τις διαχρονικές συμβουλές του Ιερού Πατρός.

Προσευχητάριο ειδικών περιστάσεων Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου για ποικίλες περιστάσεις και δυσκολίες της καθημερινής ζωής, ιδιαίτερα του σύγχρονου ανθρώπου.

Βρειτε το βιβλιο εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας»:

Εορτή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου
Εορτή Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη Πέτρας
Η Εορτή των Αρχαγγέλων στην Μητρόπολη Λεμεσού
Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κέρκυρα
Η Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία
Εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στο Αρκαλοχώρι

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Ροή Άρθρων