Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Αρετσού Καλαμαριάς εόρτασε τον πολιέα, έφορο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο, με επίκεντρο τον ομώνυμο περικαλλή και μεγαλοπρεπή Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Μ. Πανηγυρικό Εσπερινό, ιερούργησε στην θ. Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο. Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία για το Πολεμικό μας Ναυτικό και τον Ναυτικό Σταθμό Β. Ελλάδος (πρώην ΝΔΒΕ).

Του μεθέορτου Εσπερινού και της ιεράς λιτανεύσεως, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας και της ναυτοσύνης.

Εντυπωσιακή και μεγαλιώδης υπήρξε η μετοχή των ευλαβών πιστών, προκειμένου να λάβουν την ευλογία και την χάρη του Αγίου Νικολάου.

Να σημειωθεί ότι στον Ι. Καθ. Ναό του Αγ. Νικολάου Αρετσούς, μέχρι και το απόγευμα της 8ης Δεκεμβρίου, φιλοξενείται η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ από την Εύβοια.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς»:

Χειροτονία διακόνου στην Κόρινθο
7 Δεκεμβρίου: Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων
Η εορτή του προστάτου των ναυτικών Αγίου Νικολάου στον Πειραιά
Η Εορτή του Αγίου Σάββα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σύμη

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο