Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι

Εορτή Αγίου Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι

Εορτή Αγίου Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι

Εορτή Αγίου Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η τοπική Εκκλησία τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Το εσπέρας του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου. Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής «Κορώνης».

Ακολούθως, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο για την ευλογητή παρουσία και την ιερουργία του.

Φωτογραφία: Δημήτριος Καραγιάννης

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι»:

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων με τον Βασιλιά Κάρολο
26 Σεπτεμβρίου: Μετάσταση Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
Ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αρχαγγέλων Μελβούρνης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο