Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στα Καμένα Βούρλα

Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στα Καμένα Βούρλα

Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στα Καμένα Βούρλα
Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στα Καμένα Βούρλα
http://www.imfth.gr/sites/default/files/field/image/news/album2/3_76.jpg

Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στα Καμένα Βούρλα

Πανηγυρικά εορτάσθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου στην λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων η Ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου.

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του αγίου Παντελεήμονος, παρουσία αποτμήματος του χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του αγίου, χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, συμμετεχόντων Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Καμένων Βούρλων, του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως,καθώς και αρκετών πιστών.

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλε δε Βυζαντινός χορός, τον οποίο απάρτιζαν: ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Κυρμανίδης, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ και ο Ιεροψάλτης κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμήν του αγίου και ευχήθηκε τα δέοντα εις τον άγοντα τα ονομαστήριά του Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφορο Κολοκυθά.

Ο π. Χριστοφόρος με αισθήματα ειλικρινούς υικής αγάπης και σεβασμού, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας τον εκ βάθους καρδίας δια την τιμητική και αγιαστική παρουσία του στην Εορτή.

Τέλος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα σε όλους τους εορταστάς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα «Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στα Καμένα Βούρλα»:

Αγρυπνία και Υποδοχή Λειψάνων στη Νέα Ιωνία
Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στη Μητρόπολη Κισάμου
Εορτή Αγίου Γεωργίου στη Δυτική Ιερουσαλήμ
Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στη Μητρόπολη Χαλκίδος
Δημητριάδος: Να τιμηθεί η μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο