Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, εορτάστηκε με λαμπρότητα η εορτή του Ευαγγελισμού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά, στο Συνοικισμό Κόκκινες του Δήμου Στροβόλου. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος πλαισιωμένος από τον Οικονόμο π. Θεοχάρη Φιλίππου και τον διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο εκκλησίασμα παρέστησαν ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας, καθηγητές μαζί με μαθητές των σχολείων του Δήμου και εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ φέρνει το χαρμόσυνη μήνυμα στη νεαρή Μαριάμ ότι θα συλλάβει στα σπλάχνα της τον Υιό του Θεού και θα γεννήσει ασπόρως, χωρίς τη συνάφεια ανδρός, το Θεάνθρωπο Λυτρωτή του κόσμου τον Κύριο Ιησού Χριστό. Με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ξεκινά η πορεία της σωτηρίας μας και ταυτόχρονα φανερώνεται το «ἀπ΄ αἰῶνος Μυστήριον», όπως μας λέει το απολυτίκιο της εορτής. Η Παναγία έγινε γέφυρα για να κατέβει ο Θεός στους ανθρώπους αλλά και για να ανέβουν οι άνθρωποι στον Θεό. Είναι τόσο μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού που οποιαδήποτε μέρα κι αν πέσει, διακόπτεται η χαρμολύπη της Αγίας Τεσσαρακοστής. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε και στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και ακολούθως ο Δήμαρχος Στροβόλου ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Διάκονος Ανδρέας Ματέι

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο»:

Οι σημερινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
28 Μαρτίου: Όσιος Ιλαρίων ο Νέος
Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο