Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ε.ε. τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Σίμου της Ορεινής Ναυπακτίας, ένα αναγνωρισμένο μνημείο μεταβυζαντινής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της ορεινής Ναυπακτίας, ένα στολίδι της Σίμου και όλης της Ναυπακτίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του μίλησε για την Είσοδο της Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων και την κατά Χάρη θέωση της, και ανέλυσε τον στίχο του τροπαρίου, ότι η Παναγία εισάγεται στα Άγια των Αγίων «ανατραφήναι Κυρίω». Διερωτήθηκε, πως μπορεί να ανατραφεί κανείς κλεισμένος σε έναν χώρο. Πρόκειται για την ζωή με τον Θεό. Αυτό σημαίνει για μας ότι πρέπει στην ζωή μας να ψάχνουμε κάτι βαθύτερο και να μην παραμένουμε στην επιφάνεια, να βλέπουμε την Εκκλησία στο βάθος της, στα Μυστήρια της, στην κοινωνία μας με τον Χριστό, στην εσωτερική καρδιακή προσευχή. Να μάθουμε να τρεφόμαστε με την θεολογία της Εκκλησίας μας.

Εκτός από την Αρχιερατική θεία Λειτουργία, τελέσθηκε αρτοκλασία, η χειροθεσία εις αναγνώστην για τούς δύο Ιεροψάλτες του Ναού Δημήτριο Αλεξόπουλο και Γεώργιο Ζωϊτάκη, και διαβάσθηκε η ευχή για να ευλογηθούν οι καρποί της γης, καθώς η ημέρα των Εισοδίων είναι γνωστή στα αγροτικά χωριά της Πατρίδας μας και ως «Πολυσπορίτισσα».

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παν. Λουκόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Ναυπακτίας και Πυλήνης Ιω. Μπουλές, ο Αντιδήμαρχος Πολ. Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Αντ. Ζωϊτάκης.

Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε ο αγιασμός στο νέο κτήριο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών και μελλοντικά και Ιατρείου, ένα ανακαινισμένο αρχοντικό με λειτουργικούς χώρους, όπου και προσφέρθηκαν τοπικά χειροποίητα κεράσματα από τις κυρίες του χωριού.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)»:

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Μάνης (ΦΩΤΟ)
Η Καρδίτσα υποδέχτηκε λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ)
Η Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη γυναικεία Μονή της Θεοτόκου στα Καμπιά

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις