Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Λαρίσης

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Λαρίσης

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Λαρίσης

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Λαρίσης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σταφανοβικείου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστες της Ιεράς μας Μητροπόλεως δυο ευσεβείς νέους της ενορίας του Στεφανοβικείου οι οποίοι διακονούν τον Ιερό Ναό, τον Λαμπαδάριο του ναού κ. Μαρέδη Αντώνιο και τον μαθητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας Μπανάτσιο Ιωάννη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την τελευταία Δεσποτική Εορτή του έτους, η οποία έρχεται να ολοκληρώσει τον εορτολογικό κύκλο στρέφοντας τον νου μας, στην Δευτέρα του Κυρίου Παρουσία. Τόσο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όσο κι ο Απόστολος Πέτρος, μάρτυρες και οι δύο του γεγονότος της Μεταμορφώσεως δεν αναφέρονται στη Μεταμόρφωση στα κείμενά τους, αλλά στη Δευτέρα του Κυρίου Παρουσία καθώς το Φως της Μεταμορφώσεως αποδεικνύει τη λαμπρότητα του Κυρίου και η δόξα της Μεταμορφώσεως είναι η άφθιτη δόξα του Παραδείσου, η δε Εκκλησία μας προσκαλεί στον πόθο της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου προκειμένου να ζήσουμε τη δόξα του, να γευτούμε τη χαρά της παρουσίας του και να συμβασιλεύσουμε και να συνδιαιωνίσουμε με Αυτόν.

Παρόντες στην Θεία Λειτουργία η αξιότιμος κ. Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή και ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχος κ. Χειμαριός Ιωάννης. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα το Φως της Μεταμορφώσεως να μας φωτίζει και να μας οδηγεί και ο Άγιος Θεός να ευλογεί τις ζωές τους και τα καλά τους έργα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Λαρίσης»:

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Άρτης
Εκδημία ιερέως Δημητρίου Μπούσκου
6 Αυγούστου: Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Ακολουθήστε μας:
youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο