Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα

Η Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα

Η Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα
http://www.imsyrou.gr/images/stories/IMAGES/NEWS/2018/EKTOS/2-12-2018/IMG_9077.jpg

Η Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα

Με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε χθες το πρωί στο ιερό Παρεκκλήσιο του Όσιου Πορφυρίου, του Καυσοκαλυβίτου, της Ενορίας Παναγίας της Χρυσοκαστριωτίσσης, στην Πλάκα, το οποίο ο ίδιος, κατ’ εντολήν του Μακαριωτάτου, εγκαινίασε επισήμως το 2015.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της θεραπείας του τυφλού, υπογράμμισε τη μεγάλη αξία και σημασία της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας, με τη δύναμη της οποίας μπορούμε να επιτελέσουμε πράξεις που υπερβαίνουν τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας.

«Με την συνεχή παρουσία του Θεού στη ζωή του», προσέθεσε, «έζησε και ο Όσιος Πορφύριος, ο Καυσοκαλυβίτης και προορατικός, γι’ αυτό και ο Θεός τον αξίωσε να τιμάται από όλους τους πιστούς, να τελούνται Ακολουθίες στη μνήμη του, να εγείρονται Ναοί και να δίνεται το όνομα του σε πολλά παιδιά, που αναδέχεται από την κολυμβήθρα η Εκκλησία».

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ για την άδεια του,τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Πρόδρομο, για την πρόσκληση του, τους ψάλτες και διακονητές του Ναού και το πυκνό εκκλησίασμα, για την υποδειγματική συμμετοχή του στην Θεία Λειτουργία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα»:

Πανήγυρις Αγίας Βαρβάρας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης
Πανήγυρις Αγίου Νικολάου στην Κύπρο
Αγρυπνία Αγίας Βαρβάρας στα Ιωάννινα

Ακολουθήστε μας:
googleplus


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις