Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Σημερινη Εορτη » 14 Μαρτίου: Εορτή Οσίου Βενεδίκτου του εκ Νουρσίας

14 Μαρτίου: Εορτή Οσίου Βενεδίκτου του εκ Νουρσίας

Εορτή Οσίου Βενεδίκτου του εκ Νουρσίας

Η Εορτή Οσίου Βενεδίκτου του εκ Νουρσίας είναι 14 Μαρτίου

Άγιοι που εορτάζουν σήμερα: Όσιος Βενέδικτος ο εκ Νουρσίας

Ο Όσιος Βενέδικτος ο εκ Νουρσίας γεννήθηκε στην επαρχία Νουρσίας της Ουμβρίας Ιταλίας και έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. Οι γονείς του ήταν ευγενείς και πλούσιοι, και τον διαπαιδαγώγησαν σύμφωνα με τον λόγο του Θεού: «ἐκτρέφετε αὐτὰ ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσίᾳ Κυρίου» (Επιστολή Αποστόλου Παύλου προς Εφεσίους, στ’ 4). Έτσι οι γονείς του Βενέδικτου εκτός από την μόρφωση του μερίμνησαν ώστε να του ανάψουν το ζήλο του πνευματικού αγώνα.

Ο Βενέδικτος από μικρή ηλικία είχε την επιθυμία του μοναχικού βίου και μόλις ενηλικιώθηκε αποφάσισε να αφιερωθεί στον Θεό. Αφού αποχώρησε σ’ ένα φαράγγι στα Απέννινα όρη, επιδόθηκε σε αυστηρή άσκηση και τη μελέτη των γραφών. Η αγία ζωή που έκανε, έγινε αιτία να αποκτήσει μεγάλη φήμη στους γύρω ορεινούς πληθυσμούς και με την Χάρη του Πανάγαθου Θεού απέκτησε το χάρισμα της διορατικότητας.

Μέσα σε διάστημα είκοσι χρόνων, ήλθαν κοντά του 164 μοναχοί και το έτος 540 ίδρυσε το πρώτο του Μοναστήρι, επάνω στο όρος Κασσίνο της Καμπανίας. Υπήρξε ιδρυτής του μοναχικού τάγματος των Βενεδικτίνων, το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα στη δυτική Εκκλησία. Ο όσιος Βενέδικτος κοιμήθηκε ειρηνικά το έτος 543.

Ἀπολυτίκιον Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης. Εορτή Οσίου Βενεδίκτου του εκ Νουρσίας

Τὴν φερώνυμον κλῆσιν ἀληθεύουσαν ἔδειξας, τοῖς ἀσκητικοῖς σου ἀγῶσι, θεοφόρε Βενέδικτε· υἱός γὰρ εὐλογίας τεθηλώς, ἀρχέτυπον ἐγένου καὶ κανών, τοῖς ἐκ πόθου μιμουμένοις τὴν σὴν ζωήν, καὶ ὁμοφώνως κράζουσι· δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα:

Χαιρετισμοί για τους εργαζομένους στη Λάρισα
Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου στον Χαλκίδος Χρυσόστομο
Μητρόπολη Σάμου: Ασεβής Ιεροσυλία
Εκκλησία και Πολιτεία τότε 1987 και τώρα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο