Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή της Παναγίας Βλαχερνών στη Μητρόπολη Κερκύρας

Η εορτή της Παναγίας Βλαχερνών στη Μητρόπολη Κερκύρας

Η εορτή της Παναγίας Βλαχερνών στη Μητρόπολη Κερκύρας
Η εορτή της Παναγίας Βλαχερνών στη Μητρόπολη Κερκύρας
https://imcorfu.gr/wp-content/uploads/2019/07/Η-εορτή-της-
Υ.Θ.-Βλαχερνών-στην-Ι.Μ.-Κερκύρας11.jpg

Η εορτή της Παναγίας Βλαχερνών στη Μητρόπολη Κερκύρας

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Θεοτόκου Βλαχερνών στο χωριό Σκριπερό.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία μας εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ναό των Βλαχερνών στην Κωνσταντινούπολη.

Την μακραίωνη εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι αυτοκράτορες ήταν ευλαβείς και θεοσεβούμενοι. Πολλοί εξ αυτών όχι μόνο αντάλλαξαν τον βασιλικό τους θρόνο με το μοναχικό τριβώνιο, αλλά μετέφεραν στην Βασιλεύουσα εκτός της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας, το Τίμιο Ξύλο και πολλά λείψανα Αγίων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διατηρεί ζωντανή την πνευματική παράδοση του κράτους της Ρωμανίας. Όλες οι εορτές και οι λιτανείες που πραγματοποιούμε προήλθαν από την Ορθόδοξη Ανατολή, την κοιτίδα των πνευματικών αγώνων και της εν Χριστώ τελείωσης. Είναι λοιπόν μέγα λάθος να υποστηρίζουν μερικοί ότι η πατρίδα μας ανήκει στην Δύση. Η Εσπερία σε αντίθεση με την Ανατολή προτάσσει την νοησιαρχία και τον ουμανισμό, τοποθετώντας στο κέντρο το άτομο. Στην καθ’ ημάς Ανατολή κέντρο είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Ο αγωνιζόμενος πιστός κοινωνεί μετ’ Αυτού καρδιακά, μέσα από την προσευχή και κυρίως διά της μετοχής στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Κοινωνία.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας – με την ευκαιρία της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Ιερά Μονή Θεοτόκου Βλαχερνών, οι οποία ανακαινίστηκε από τους Αρχιμανδρίτες π. Σεβαστιανό και π. Αρσένιο, αλλά και αναμιμνησκόμενος το έργο αναστηλώσεως που ο ίδιος επιτέλεσε ως Ηγούμενος μαζί με τους πατέρες στην επίσης ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς – επεσήμανε την σπουδαιότητα που έχουν τα Μοναστήρια, οι πνευματικές αυτές οάσεις στην ζωή του Ορθοδόξου Χριστιανού. Ευχή κάθε Επισκόπου είναι ο Κύριος να δίδει κλήσεις σε ανθρώπους που Τον αγαπούν και λαχταρούν να Τον διακονήσουν, προκειμένου όλο και περισσότερα Μοναστήρια να αναστηλώνονται και να επανδρώνονται. Οι πατέρες ή οι αδελφές σε μια Μονή είναι η μικρή αδελφότητα, ενώ μαζί με τους ευλαβείς πιστούς αποτελούν την μεγάλη αδελφότητα.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η Παναγία μας να σκεπάζει και να φρουρεί την πατρίδα μας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή της Παναγίας Βλαχερνών στη Μητρόπολη Κερκύρας»:

Πάνδημος εορτασμός στη Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Νικάνορος στα Γρεβενά
Πατριαρχείο Μόσχας: Ολοκληρώθηκε η προσκυνηματική μετάβαση του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο