Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Πεντηκοστή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Η Εορτή της Πεντηκοστή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Η Εορτή της Πεντηκοστή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Η Εορτή της Πεντηκοστή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην πρόνοια Ναυπλίου τελέσθηκε κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας ο Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά την Αρχιερατική Θεία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Μετά την θεία λειτουργία ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας για την τιμή να παρευρεθεί στην ενορία και να τελέσει την Θεία Λειτουργία. Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε προσευχόμενος στο Ιερό ο πρώην εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Παπαϊωάννου. Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους. Γιορτάζεται πενήντα ημέρες μετά το Πάσχα, πάντα Κυριακή.

Στον Χριστιανισμό, η Πεντηκοστή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας. Την ημέρα αυτή έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, που επικάθησε με τη μορφή πύρινων γλωσσών πάνω από τα κεφάλια των Αποστόλων και τους φώτισε. Με το κήρυγμα του Πέτρου πίστεψαν και βαπτίστηκαν 3.000 άνθρωποι στο Χριστό. Έτσι, ιδρύθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία στα Ιεροσόλυμα. (Πράξεις Αποστλων β΄, 1-41)

Η Πεντηκοστή γιορταζόταν από τα πρώτα χρόνια της Χριστιανοσύνης και την ημέρα αυτή τελούνταν οι βαπτίσεις των κατηχουμένων. Στις μέρες μας, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τελείται στις εκκλησίες ο λεγόμενος «Εσπερινός της Γονυκλισίας», κατά τον οποίο ψάλλονται ύμνοι αφιερωμένοι στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ενώ την ίδια ώρα οι πιστοί προσεύχονται γονατιστοί.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Η Εορτή της Πεντηκοστή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Η Εορτή της Πεντηκοστή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Πεντηκοστή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)»:

7 Ιουνίου: Κυριακή της Πεντηκοστής
Εορτή Οσίου Παναγή Μπασιά (Παϊσίου)
Εορτή Αγίου Θεοδότου Αγκύρας
Τι σημαίνει Πεντηκοστή;
Ευαγγέλιο Κυριακής της Πεντηκοστής 7-6-2020
Απόστολος Κυριακής της Πεντηκοστής 7-6-2020

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο