Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επίκεντρο του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού ο Ναός του Πολιούχου Λαμίας

Επίκεντρο του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού ο Ναός του Πολιούχου Λαμίας

Επίκεντρο του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού ο Ναός του Πολιούχου Λαμίας

Επίκεντρο του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού ο Ναός του Πολιούχου Λαμίας

Με επίκεντρο πλέον τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, συνεχίζεται ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός για τον Πολιούχο της Λαμίας, ο οποίος πραγματοποιείται όλο τον μήνα Οκτώβριο σε διάφορα σημεία του Νομού με σύνθημα «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σήμερα το απόγευμα χοροστάτησε στις Ιερές Ακολουθίες τόσο του Εσπερινού, όσο και της Ιεράς Παρακλήσεως, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου και Ελευθερωτού της Λαμίας.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στους παρισταμένους πιστούς και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού ανέφερε:

«Οι άνθρωποι όταν έχουν μία ασθένεια, μία δοκιμασία τρέχουν στον γιατρό. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς διαφέρει από τους άλλους γιατρούς. Είναι ο γιατρός που πηγαίνει αυτός στους ανθρώπους για να μας προσέξει, αρκεί εμείς να ανοίξουμε την καρδιά μας για να κάνει την σωστή διάγνωση και να μας δώσει την σωστή θεραπεία.

Όλο αυτό τον μήνα ζούμε έντονα την παρουσία του Αγίου μας. Αφήνει για λίγο το σπίτι του και κάθε μέρα πηγαίνει σε μικρά χωριά και σε πόλεις της Μητροπόλεως μας για να ευλογήσει τον κάθε άνθρωπο και να παράσχει απλόχερα την ιαματική του θεραπεία. Κινητή μονάδα υγείας είναι το Ιερό του Λείψανο και δεν είναι μόνο ευλογία αλλά και πρόκληση για όλους μας. Θα μείνουμε ασυγκίνητοι και αδιάφοροι από αυτή την αγάπη; Αυτή την ευλογία που μας δίνει η Εκκλησία μας να την αξιοποιήσουμε.

Από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εορτής, ο Ευαγγελιστής Λουκάς βρίσκεται εδώ στο σπίτι του, στο «Ιατρικό του Κέντρο» για να του καταθέσουμε την αρρώστια της καρδιάς μας, της ψυχής μας και της ύπαρξής μας και ο Άγιος είναι εδώ για να μας δώσει την ευλογία και την θεραπεία του».

Φωτογραφία: Δημήτριος Ανάγνου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Επίκεντρο του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού ο Ναός του Πολιούχου Λαμίας»:

Ενθρόνιση νέου Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής
Εγκύκλιος για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης
Αγρυπνία Προφήτου Ιωήλ στη Νέα Ιωνία Βόλου
Εορτή Οσίας Παρασκευής της Νέας της Επιβατηνής
Εορτή Αγίων Ναζάριου, Προτάσιου, Γερβάσιου και Κέλσιου
Τιμία Κάρα του Οσίου του Γέροντος στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο