Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επισκέψεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Επισκέψεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Επισκέψεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Επισκέψεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Ο Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Καζαχστάν και ο νέος Γεν.Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν διαδοχικά, σήμερα, Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Καζαχστάν κ.Altay Abibullayev και ο νέος Γεν.Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη κ.Laszlo Keller.

O κ. Altay Abibullayev ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού του οποίου προϊστάται, καθώς και για το Διεθνές Διαπολιτισμικό και Διαθρησκειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα του το 2021, με τη συμμετοχή θρησκευτικών ηγετών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων. Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζαχστάν, το 2006, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Προέδρου της χώρας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας για την προώθηση διαθρησκειακού ακαδημαϊκού διαλόγου με στόχο την υπέρβαση των κρίσεων και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε το νέο Γενικό Πρόξενο της Ουγγαρίας στην Πόλη, κ.Laszlo Keller, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο κ.Tamas Torma. Κατά τη διάρκεια της συζητήσεώς τους ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τη σημαντική δωρεά ενός ακινήτου προς την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, στο οποίο θα λειτουργήσει Ναός, αλλά θα στεγαστούν και οι διοικητικές υπηρεσίες της στη Βουδαπέστη.

Προηγουμένως ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε στην Αίθουσα Ακροάσεων του Ευγενιδείου τον διευθυντή ορχήστρας και πιανίστα κ.Rostislav Krimer, μαζί με τα μέλη της Ορχήστρας του, East-West, που βρίσκονται στην Πόλη για να πραγματοποιήσουν συναυλία υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού. Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον διεθνούς φήμης μαέστρο και τους μουσικούς της Ορχήστρας για την προσφορά τους αλλά και για τη γενικότερη συμβολή τους στην συναδέλφωση ανθρώπων και λαών μέσω της τέχνης της μουσικής. Στη συνέχεια η Ορχήστρα έπαιξε προς τιμήν του Παναγιωτάτου δύο κομμάτια κλασικής μουσικής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Επισκέψεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Επισκέψεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα με «Επισκέψεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)»:

Άγιο Όρος: Εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης σε Μονές
Εορτή Αγίου Αναστασίου εκ Παραμυθίας στην Παραμυθιά
Αγρυπνία Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στα Γιαννιτσά
Εορτή Προφήτου Αβδιού
Πανήγυρις Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής
Η Άρτα υποδέχεται την Καρδιά του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο