Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επίσκεψη Πρεβέζης Χρυσοστόμου στο Άγιον Όρος

Επίσκεψη Πρεβέζης Χρυσοστόμου στο Άγιον Όρος

Επίσκεψη Πρεβέζης Χρυσοστόμου στο Άγιον Όρος

Επίσκεψη Πρεβέζης Χρυσοστόμου στο Άγιον Όρος

Μέσα στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο περιβόλι της Παναγίας μας, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Γέροντος Βαρθολομαίου και αδείας καί ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για την εορτή του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμα, ο οποίος χρημάτισε Ηγουμένος της ανωτέρω Ιεράς Μονής.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, όπου προσκύνησε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας του Άξιον εστί και εν συνεχεία έγινε δεκτός από τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη. Ακολούθως τέλεσε την ακολουθία της Β΄στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο παρεκκλήσιο του Αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Την παραμονή της εορτής το πρωί, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τέλεσε στο ως άνω παρεκκλήσιο, την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Θεολόγου Εσφιγμενίτου, ενώ το απόγευμα χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, επί παρουσία πλειάδος πατέρων και προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή Β΄Nηστειών, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον διάκονο π. Θεολόγο και εἰς διάκονον τον μοναχό Παλαμά, αδελφούς της Ιεράς Μονής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Επίσκεψη Πρεβέζης Χρυσοστόμου στο Άγιον Όρος»:

Στον Μητροπολίτη Μάνης Ταξίαρχοι του Στρατού
Πανήγυρις Αγίου Αλεξίου ανθρώπου του Θεού στα Τρίκαλα
15 Μαρτίου: Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες
Χειροτονία Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο