Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος
http://www.imfth.gr/sites/default/files/field/image/news/album2/img_0634.jpg

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Στην Ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης μετέβη την Δευτέρα 15 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο της Ιορδανίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Γρίβα και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Αναστασίου, όπου συμμετείχε στην λαμπρή τελετή αναγορεύσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου παρέστησαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γρεβενών κ. Δαβίδ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθώς και Καθηγητές και Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.

Για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου ωμίλησαν σχετικώς ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γιάγκου, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης.

Τον έπαινο προς τον Παναγιώτατο εξεφώνησε ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ποιμαντικό, εθνικό και κοινωνικό έργο του τιμωμένου Ιεράρχου τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της τελετής ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ωμίλησε με θέμα «Εκκλησία και Γλώσσα».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος με αισθήματα υικής αγάπης και σεβασμού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Παναγιώτατο ευχόμενος έτη πολλά με αδιάπτωτο υγεία και δύναμη δια την συνέχιση της καλλικάρπου, πολυκάρπου και Θεαρέστου Ποιμαντορίας του στον Ιστορικό Θρόνο της Αποστολικής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, προς Δόξαν Θεού και έπαινον της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος»:

Πανήγυρις Προφήτου Ηλιού στα Ιωάννινα
Επισκέψεις του Μητροπολίτου Κορίνθου στα Χανιά
Εορτή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στη Μητρόπολη Λέρου
Προσευχή Αγίας Μαρίνας πριν τον αποκεφαλισμό της

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις