Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εσπερινός Εορτής Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Εσπερινός Εορτής Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Εσπερινός Εορτής Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Εσπερινός Εορτής Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στη Λάρισα, την παραμονή της εορτής, ο πολυαρχιερατικός εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ενώ προ της Λιτανεύσεως κήρυξε εμπνευσμένα, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου και στην Αναστάσιμη χαρά που πρέπει να έχουμε καθημερινά στη ζωή μας.

Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου μέχρι την Κεντρική πλατεία της πόλεως, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του τόπου, καθώς και χιλιάδων Λαρισαίων. Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, δια θερμών λόγων, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως, τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ευλογητή παρουσία τους, ενώ τόνισε την ανάγκη συνολικής και ομαδικής προσπάθειας για την ανόρθωση της Θεσσαλίας με την ευλογία του Αγίου και την ενότητα του Λαού.

Πλήθος πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς κληρικούς, που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου.

Εσπερινός Εορτής Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εσπερινός Εορτής Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα»:

15 Μαΐου: Όσιος Αχίλλιος Επίσκοπος Λαρίσης
15 Μαΐου: Όσιος Παχώμιος ο Μέγας
Αγρυπνία Αγίου Ευμενίου του Σαριδάκη στο Ίλιον
Χειροτονία κληρικού στη Μητρόπολη Φλωρίνης
Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβάσια

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο