Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εσπερινός Εορτής Αγίου Δημητρίου στην Γαληψό Παγγαίου

Εσπερινός Εορτής Αγίου Δημητρίου στην Γαληψό Παγγαίου

Εσπερινός Εορτής Αγίου Δημητρίου στην Γαληψό Παγγαίου

Εσπερινός Εορτής Αγίου Δημητρίου στην Γαληψό Παγγαίου

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 τελέσθηκε ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, σε όλες τις Ενορίες και Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στους 7 ενοριακούς Ναούς της Επαρχίας Παγγαίου που φέρουν το όνομα του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου Γαληψού, πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπο Αναστασιάδη, τον Βουλευτή Νομού Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος στον τιμώμενο Μεγαλομάρτυρα της Εκκλησίας μας. Πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου πέριξ του Ιερού Ναού και εν συνεχεία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης – Το παρόν βιβλίο περιέχει τον βίο, την ανέρευση, επανακομιδή των Ιερών Λειψάνων, την Παράκληση, τους Χαιρετισμούς, τα εγκώμια του Αγίου

Βρειτε εδω

Σχετικά άρθρα με «Εσπερινός Εορτής Αγίου Δημητρίου στην Γαληψό Παγγαίου»:

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας Μεσολογγίου
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εκ της Ιεράς Μονής Ιβήρων στη Γραμμενίτσα Άρτης
Πατρών Χρυσόστομος: Η αγνότης του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, έλεγχος στην εποχή της σαρκολατρείας

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο