Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου

Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου

Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου

Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, και με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Σελευκείας κ. Θεοδώρου, κατά την οποία τελέστηκε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητρ. Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου.

Εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Σεβ. Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, και Μεξικού κ. Ιάκωβος, και Θεοφιλ. Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Εντιμολ. Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, εκ προσώπου του Δ.Σ. της Αδελφότητας Οφφικιαλίων “Παναγία η Παμμακάριστος”, ο Ελλογιμ. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια εδόθη επιμνημόσυνος δεξίωση, κατά την οποία ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη και ανεκτίμητη προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου του Θρόνου, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και προς τα θεολογικά γράμματα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Περγάμου Ιωάννης ήταν “πολύτιμος θεολογικός βραχίων της Μητρός Εκκλησίας” και “η θεολογική προσφορά του ήταν μοναδική”. Με την ευκαιρία, ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί, στο Φανάρι, Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στη διακονία και το θεολογικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου (Ζηζιούλα).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου»:

Λάρισα: Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Μητροπολίτου Ιερωνύμου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
5 Φεβρουαρίου: Αγία Αγάθη
Φθιώτιδος Συμεών: Αγαπάμε κάθε άνθρωπο, αλλά απαιτούμε και να μας σέβονται

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο