Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εξόδιος ακολουθία Ηγουμένου Μονής Ορφανού Οιχαλίας

Εξόδιος ακολουθία Ηγουμένου Μονής Ορφανού Οιχαλίας

Εξόδιος ακολουθία Ηγουμένου Μονής Ορφανού Οιχαλίας
Εξόδιος ακολουθία Ηγουμένου Μονής Ορφανού Οιχαλίας
http://imtks.gr/images/stories/DeltiaTypou/2019/19022019_1/043.jpg

Εξόδιος ακολουθία Ηγουμένου Μονής Ορφανού Οιχαλίας

Στον κατάμεστο από κόσμο Ναό, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 η Εξόδιος Ακολουθία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας Τρικάλων, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δωροθέου Αβραδοπούλου.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο οικείος Ποιμενάρχης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και πολλοί κληρικοί από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ’ όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και αρκετές άλλων Μητροπόλεων, ενώ παρέστη πλήθος φιλομόναχων πιστών.

Λόγους αγαθούς απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ομίλησε σχετικά με τον εκλιπόντα Καθηγούμενο, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Δωροθέου, αλλά και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, που όπως είπε, από νεότητος αφιερώθηκε στον Θεό, προσφέροντας τεράστιο πνευματικό έργο στο Βόλο, Λάρισα και τα τελευταία χρόνια στο Μοναστήρι του Ορφανού και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Η ταφή της μακαριστού π. Δωροθέου έγινε όπισθεν του Καθολικού της Ιεράς Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας Τρικάλων.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος είχε υποδεχθεί το σκήνωμα του Καθηγουμένου και κατόπιν τέλεσε τρισάγιο και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Το βράδυ τελέσθηκε και Ιερά Αγρυπνία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εξόδιος ακολουθία Ηγουμένου Μονής Ορφανού Οιχαλίας»:

Εορτή της Αγίας Φιλοθέης στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αγίου Πολυκάρπου στη Νέα Ιωνία Βόλου
Εορτή Αγίου Λέοντος του Θαυματουργού Επισκόπου Κατάνης
Εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Άρτα
Μαθητές στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Βεροίας
Αγρυπνία Αγίας Φιλοθέης στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδος

Ακολουθήστε μας:
instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο