Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Φθιώτιδος Συμεών κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως

Φθιώτιδος Συμεών κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως

Φθιώτιδος Συμεών κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως

Φθιώτιδος Συμεών κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως

Για άλλη μια φορά βρέθηκε κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το διήμερο 20 & 21 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021, ημέρα μνήμης του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, ο κ. Συμεών τίμησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τον σεβάσμιο Πρωθιερέα π. Ευθύμιο Παρλαβάντζα, αφυπηρετήσαντα κληρικό της Μητροπόλεως μας και επί πολλά έτη διατελέσαντα Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Στον Εορτάζοντα π. Ευθύμιο ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αδιάπτωτη και ακλινή υγεία, μακροημέρευση και να αξιωθεί μέχρι βαθυτάτου γήρατος να ιερουργεί τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας και να χαίρεται με τον νεανικό του ενθουσιασμό την Ιερωσύνη και Βασιλεία του.

Τη 21η Ιανουαρίου 2021, ημέρα όπου η Εκκλησία μας τιμά μεταξύ των άλλων τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νεοφύτου, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, βρέθηκε και πάλι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία μετεδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, προηξήρχε ο άγων τα ονομαστήριά του Άγιος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Μάρτυρα Νεόφυτο, ο οποίος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του χαρακτηριστικά και των Οσίων και των Μαρτύρων, χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα μιμήσεως στην πίστη και στην υπομονή για κάθε χριστιανό, αλλά ιδιαίτερα για κάθε κληρικό.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον π. Νεόφυτο τις ευχές όλων των κληρικών της Μητροπόλεως και με λόγια αγάπης και σεβασμού τον ευχαρίστησε εγκαρδίως για την διακονία του στην τοπική μας Εκκλησία, χαρακτηρίζοντας τον ως ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου και της μαρτυρίας του Ιησού Χριστού, αναλώνοντας εαυτόν μετά ακριβείας και πιστότητος σε πολλούς τομείς της Φθιωτικής Εκκλησίας.

Εις ένδειξιν τιμής και πατρικής αγάπης ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επέδωσε ως ευλογία στον π. Νεόφυτο έναν επιστήθιο Σταυρό ιστορικής και πνευματικής σημασίας και αξίας, ενώ στον π. Ευθύμιο προσέφερε ένα χειροποίητο επιγονάτιο.

Στους εορτάζοντες ιερείς εκ μέρους του εφημεριακού Κλήρου ευχήθηκαν επίσης ο Γεν. Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Φθιώτιδος Συμεών κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως»:

Μόρφου Νεόφυτος: Πως περάσαμε τις πρώτες εξετάσεις…
Εκοιμήθη ο Γέροντας Χρυσόστομος Καθηγούμενος της Μονής Οσίου Νικοδήμου
Εορτή Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου
Εορτή Αγίου Αναστασίου του Πέρσου του Οσιομάρτυρα
Οι εκδηλώσεις της Εκκλησίας Κρήτης για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
Θεοφάνεια κατά το αγιορείτικο τυπικό στη Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις