Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Φθιώτιδος Συμεών κοντά στους νέους

Ο Φθιώτιδος Συμεών κοντά στους νέους

Ο Φθιώτιδος Συμεών κοντά στους νέους

Ο Φθιώτιδος Συμεών κοντά στους νέους

Περιοδεύοντας την ενδοχώρα της Μητροπολιτικής του Περιφερείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ευρέθη το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου, στην όμορφη πόλη της Μαλεσίνας, εκπλήττοντας ευχάριστα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλεσίνας και Προϊστάμενο των Ενοριών της πόλεως Αιδεσμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Λατσούδη, ο οποίος και τον υπεδέχθη με εγκάρδια υικά αισθήματα σεβασμού και αγάπης, καθώς και τους νέους και τις νέες της πόλεως.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος αρχικά, επισκέφθηκε το Ναό της Αγίας Τριάδος, ο οποίος αποτελεί την δεύτερη Ενορία της πόλεως, όπου προσεκύνησε ευλαβώς το Ιερό Θυσιαστήριο και την Εφέστιο Εικόνα.

Στην συνέχεια με πολύ χαρά και αγάπη στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, ο Σεβασμιώτατος παρεκάθισε στη νεανική συντροφιά της πόλεως, η οποία τελεί σε εβδομαδιαία βάση, υπό την ανύσταχτη μέριμνα και πνευματική καθοδήγηση του π. Αθανασίου και συζήτησε για αρκετή ώρα με τους νέους και τις γύρω από το κεντρικό θέμα συζητήσεως, το οποίο αναπτύσσεται την φετινή Εκκλησιαστική χρονιά και στο οποίο είναι αφιερωμένη η σύναξη των νέων και πρόκειται στο «Περί Προσευχής» του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Πραγματικά τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό παρακολουθούσαν τα λεγόμενα του Ποιμενάρχου και συνεχώς τον παρακαλούσαν να μείνει κοντά τους, όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Αθανάσιο και στα παιδιά, η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να φέρει σε όλους υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη και φώτιση και τους διαβεβαίωσε ότι, θα επισκεφθεί ξανά την πόλη στο άμεσο μέλλον και θα συμμετάσχει και πάλι στην όμορφη και ωφέλιμη νεανική συντροφιά τους.

Τέλος συνεχάρη τον π. Αθανάσιο για το Ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτελούν με τον συνεφημέριό του π. Ευάγγελο Μπάνο στην πόλη της Μαλεσίνας και εξέφρασε την χαρά του για την ιδιαίτερη μέριμνά και αγάπη τους προς τους νέους, για τους οποίους φροντίζουν ως προς την πνευματική καλλιέργειά τους γενόμενοι οι ίδιοι παράδειγμα αγάπης και πίστεως.

Αναφερόμενος στους νέους ο Σεβασμιώτατος, τους χαρακτήρισε ως πολύτιμη περιουσία και ευλογία της Φθιώτιδος, όπως άλλωστε πολλάκις έχει επισημάνει και στο παρελθόν.

Δίδοντας απλόχερα και εγκάρδια την Αρχιερατική Πατρική του ευλογία, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος επέστρεψε στην έδρα της Μητροπόλεως, τη Λαμία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Φθιώτιδος Συμεών κοντά στους νέους»:

Τρισάγιο για τον Θεσσαλιώτιδος κυρό Κύριλλο
Εορτή Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου
Πρώτο Ετήσιο Μνημόσυνο Σιατίστης κυρού Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού
Σιατίστης Παύλος: Η ελευθερία έχει ευθύνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Το Άγιο Δωδεκαήμερο στα Ακριτικά νησιά της χώρας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις