Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Φθιώτιδος Συμεών στη νήσο Λέσβο

Ο Φθιώτιδος Συμεών στη νήσο Λέσβο

Ο Φθιώτιδος Συμεών στη νήσο Λέσβο

Ο Φθιώτιδος Συμεών στη νήσο Λέσβο

Ολοκλήρωσε χθες το ολιγόωρο προσκύνημα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην νήσο Λέσβο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών το πρωί λειτουργήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παρακοίλων Λέσβου, όπου την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Παναγιώτης Ιωακείμ, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλλονής, ενώ έψαλλε ευρισκόμενος στην ιδιαιτέρα του πατρίδα ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Ο κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για το ιερατικό ζεύγος π. Ανδρέου Δάφνου και της πρεσβυτέρας του Καλλιόπης, προγόνων του κ. Ιωακείμ εκ μητρός.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Συμεών τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τους δεσμούς μας με τις προγονικές μας ρίζες, διότι μόνο έτσι μπορούμε να ποτίζουμε και να νοηματοδοτούμε τα οράματά μας για το μέλλον.

Ακολούθως ο κ. Συμεών επισκέφθηκε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Λέσβου, Άγιο Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο και Άγιο Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, στους οποίους κατέθεσε την υιική του αγάπη και ευγνωμοσύνη και είχε μαζί τους μία πνευματική και ουσιαστική επικοινωνία.

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών επισκέφθηκε διαδοχικά για να προσκυνήσει το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας «Αγία Σιών» Αγιάσου, την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θερμής, το Ιερό Προσκύνημα Ταξιάρχου Μανταμάδου και την Ιερά Μονή Λειμώνος (Αγίου Ιγνατίου) Λέσβου.

Μετά από αυτό το σύντομο προσκύνημά του επέστρεψε στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Φθιώτιδος Συμεών στη νήσο Λέσβο»:

Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Κλήρος και λαός ευχαριστούν τον Πατριάρχη του Γένους
4 νέοι Επίσκοποι στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο