Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Φθιώτιδος Συμεών: Όσο πιο απομακρυσμένος και ερημικός είναι ο τόπος της προσευχής, τόσο περισσότερο «σήμα» έχει η προσευχή

Φθιώτιδος Συμεών: Όσο πιο απομακρυσμένος και ερημικός είναι ο τόπος της προσευχής, τόσο περισσότερο «σήμα» έχει η προσευχή

Φθιώτιδος Συμεών: Όσο πιο απομακρυσμένος και ερημικός είναι ο τόπος της προσευχής, τόσο περισσότερο «σήμα» έχει η προσευχή

Φθιώτιδος Συμεών: Όσο πιο απομακρυσμένος και ερημικός είναι ο τόπος της προσευχής, τόσο περισσότερο «σήμα» έχει η προσευχή

Στην υπό ανασύσταση Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στο απομακρυσμένο Παλαιοχώρι της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος τέλεσε χθες το βράδυ, την μεγαλύτερη σε διάρκεια νύκτα του χειμώνος, Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας πλαισιούμενος από τον πνευματικό πατέρα της αδελφότητας, Αρχιμ. π. Μάξιμο Αναστόπουλο και άλλους πατέρες.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Η Ιερά Αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89, 4 Fm).

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ των άλλων «ότι η προσευχή μας σε τέτοιες Ιερές Αγρυπνίες και σε τέτοιες στιγμές κατάνυξης πρέπει να κατευθύνεται στους ασθενείς ανθρώπους, σε εκείνους που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου και της ασθένειας.

«Θέλω να παρακαλέσω τις δύο αδελφές της Μονής, αυτός εδώ ο ευλογημένος χώρος να γίνει μία μονάδα αυξημένης φροντίδος, μία νέα μονάδα εντατικής θεραπείας, που να προσφέρει πνευματικό οξυγόνο δια μέσω της προσευχής και της αγάπης.

Όσο πιο απομακρυσμένος και ερημικός είναι ο τόπος της προσευχής, τόσο περισσότερο «σήμα» έχει η προσευχή.

Οι αδελφές και όλες οι μοναχές ακούν την φωνή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, η οποία κράζει μεγάλη τη φωνή: «Σε Νυμφίε μου ποθώ και σε ζητούσα αθλώ…».

Και χαίρω που σε τέτοιες εποχές τις οποίες ζούμε, νέες κοπέλες με σπουδές, καλλιέργεια και πτυχία, έρχονται εδώ όχι για να κτίσουν καριέρα, αλλά να χτίσουν σχέση αγάπης με τον Χριστό και τον συνάνθρωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

«Εύχομαι ολόψυχα, καθώς βρισκόμαστε εδώ προεορτίως για τα Χριστούγεννα, αυτή η κραυγή του πόθου για τον Χριστό, να γεννήσει αληθινά τον Χριστό στις καρδιές μας».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ανακοίνωσε ότι στις 20 Ιανουαρίου 2022 στην Ιερά Μονή, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού και θα τελέσει την πρώτη μοναχική κουρά μίας εκ των δύο δοκίμων αδελφών της Μονής, ενώ τον Φεβρουάριο θα τελέσει και την κουρά, της άλλης αδελφής της Μονής.

Στην Ιερά Αγρυπνία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, τοπικοί άρχοντες, καθώς και αρκετοί κάτοικοι του Παλαιοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Φωτογραφία: Δημήτριος Ανάγνου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Φθιώτιδος Συμεών: Όσο πιο απομακρυσμένος και ερημικός είναι ο τόπος της προσευχής, τόσο περισσότερο «σήμα» έχει η προσευχή»:

Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Βέροια
Άρτης Καλλίνικος: Εύχομαι να γεννηθεί ο Σωτήρας Κύριος στην καρδιά του καθενός
Εορτή Αγίων Δέκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στην Κρήτη
Αγρυπνία Χριστουγέννων στην Αγία Βαρβάρα Ιλίου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο