Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Ψυχωφελη » Γιατί δεν θέλουμε εμείς τον πόλεμο;

Γιατί δεν θέλουμε εμείς τον πόλεμο;

Γιατί δεν θέλουμε εμείς τον πόλεμο;

Γιατί δεν θέλουμε εμείς τον πόλεμο;

Πόλεμο πρέπει να έχουμε προς τους δαίμονες. Διότι το Ευαγγέλιο είναι ειρήνη. Ο πόλεμος κατά του διαβόλου καταλύει τον άλλον πόλεμο, τον κατά του Θεού. Όταν πολεμάμε τον διάβολο, ειρηνεύουμε με τον Θεό. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Στην εποχή μας σπανίζουν τα παλληκάρια. Οι άνθρωποι είναι νερόβραστοι. Γι’ αυτό, Θεός φυλάξοι, αν γίνει ένας πόλεμος, άλλοι από φόβο θα πεθάνουν, άλλοι θα μείνουν στο δρόμο από μια μικρή ταλαιπωρία, γιατί συνήθισαν στην καλοπέραση. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Γιατί δεν θέλουμε εμείς τον πόλεμο; Για να μπορούμε να τρώμε και να αμαρτάνουμε με την ησυχία μας. (Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας)

Ο μεγαλύτερος εχθρός σε έναν πόλεμο είναι η φοβία, που παραλύει το στρατό. Γι’ αυτό και στις μάχες, οι καλοί στρατηγοί, αν βλέπουν ότι υπάρχουν μερικοί που φοβούνται, τους διώχνουν, για να μην επηρεάσουν και τους άλλους. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Είναι προτιμότερος ο αξιέπαινος πόλεμος, από την ειρήνη που μας χωρίζει από τον Θεό. Η πλεονεξία είναι η μητέρα των πολέμων. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)

Όποιος είναι μπλεγμένος στα πράγματα αυτού του κόσμου και τα ποικίλα δεσμά του και παρασύρεται από τα πάθη της κακίας, είναι πολύ μακριά από το να γνωρίζει, ότι υπάρχει κάποια άλλη πάλη και κάποιος άλλος πόλεμος που δεν φαίνεται. Αρκεί να λύσει κανείς τον εαυτόν του από όλα τα ορατά και ν’ αρχίσει να παραμένει κοντά στον Κύριο, για να μπορέσει να αντιληφθεί τη διαρκή εσωτερική πάλη των παθών και τον αόρατο πόλεμο που υπάρχει μέσα μας. (Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος)

Αν γνώριζαν οι κυβερνώτες των λαών την αγάπη του Θεού, δεν θα έκαναν ποτέ πόλεμο. Ο πόλεμος προέρχεται από τις αμαρτίες και όχι από την αγάπη. Ο Κύριος μας δημιούργησε κατά την αγάπη Του και μας παρήγγειλε να ζούμε με αγάπη. Αν οι άρχοντες τηρούσαν τις εντολές του Κυρίου και ο λαός και οι υπήκοοι υπάκουαν με ταπείνωση, θα υπήρχε μεγάλη ειρήνη και αγαλλίαση στη γη. Εξαιτίας όμως της φιλαρχίας και της ανυπακοής των υπερήφανων υποφέρει όλη η οικουμένη. (Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης)

Το «δικό μου» και το «δικό σου», αυτός ο ψυχρός και σατανικός λόγος, είναι που δημιουργεί όλα τα κακά στη ζωή και που γέννησε τους αμέτρητους πολέμους. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όσοι πολεμούν τον Θεό της ειρήνης, είναι σαν να πετάνε πέτρες προς τον ουρανό, σαν να εκτοξεύουν βέλη προς τα ουράνια ύψη. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Έως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, που είναι η αιτία του πολέμου; (Μέγας Βασίλειος)

Τον κόσμο μόνο ο πόλεμος θα τον διορθώσει. Η δυστυχία θα φέρει πολλούς σε συναίσθηση, οι δε αμετανόητοι, θα είναι αναπολόγητοι. (Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής)

Το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι 2 κράτη που έχουν πόλεμο μεταξύ τους, που εμείς δεν βλέπουμε. Εμείς έχουμε το Χριστό και εκείνοι έχουν το διάβολο. Στο τέλος θα νικήσει ο Χριστός. (Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας)

Απαντήσεις σε ερωτήματα Χριστιανών – Διακόσιες ερωτήσεις χριστιανών πάνω σε διάφορα ψυχωφέλιμα θέματα με τις αντίστοιχες απαντήσεις τους από τον γέροντα Ευστράτιο (Γκολοβάνσκι)

Βρειτε το βιβλιο εδω

Σχετικά άρθρα με «Γιατί δεν θέλουμε εμείς τον πόλεμο;»:

Άγιος Παΐσιος: Η ισορροπία στα παιδιά
Η μετάνοια μας καθαρίζει από τις αμαρτίες
Άγιος Παΐσιος: Τα Μοναστήρια δεν πρέπει να έχουν κοσμικό φρόνημα
Ταπείνωση και αγάπη, υπερηφάνεια και πλάνη
«Φορώ αυτό που μου έχεις δώσει»

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο