Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιερά αποδημία της Μητροπόλεως Καρπενησίου στο νησί της Μεγαλόχαρης

Ιερά αποδημία της Μητροπόλεως Καρπενησίου στο νησί της Μεγαλόχαρης

Ιερά αποδημία της Μητροπόλεως Καρπενησίου στο νησί της Μεγαλόχαρης

Ιερά αποδημία της Μητροπόλεως Καρπενησίου στο νησί της Μεγαλόχαρης

Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου πραγματοποίησε με ομάδα κληρικών της επαρχίας προσκυνηματική αποδημία στο ιερό νησί της Τήνου. Κατά την επίσκεψή τους στο νησί είχαν την ευλογία να επισκεφθούν και να λειτουργήσουν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Μεγαλόχαρης. Επιπλέον τέλεσαν παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο για τους απανταχού της γης Ευρυτάνες, ιδιαιτέρως δε για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Στο πλαίσιο του ιερού προσκυνήματος πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην γυναικεία 20μελή αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Πελαγίας, όπου φυλάσσονται τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας και ξενάγηση στους χώρους της Μονής, αλλά και του νησιού από τον πρωτοπρ. Νικόλαο Μαραγκό. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της νήσου πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου τον μητροπολίτη και την σεπτή συνοδεία του, ευχόμενος υγεία και φώτιση Θεού στην ευθυνοφόρο διακονία τους.

Την Τετάρτη 20/10 εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου τελέσθηκε δοξολογία για τον προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας της νήσου. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο ποιμενάρχης είχε την ευκαιρία της συνομιλίας με τους διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά απηύθυνε και λόγο αγάπης στους αστυνομικούς συγχαίροντας τους για το έργο που επιτελούν. Οι ιερείς δέχθηκαν ξενάγηση στους χώρους του προσκυνήματος από τον αρχιμ. Ιάκωβο Σέτα, ιεροκήρυκα του προσκυνήματος.

Η φιλοξενία τόσο του π. Γεωργίου Φανερού και των συνεργατών του, όσο και του κ. Θωμά Καραβίδα Ευρυτάνα στην καταγωγή επιχειρηματία του νησιού υπήρξε πλουσιοπάροχη. Θερμές ευχαριστίες σε όλους για την αβραμιαία φιλοξενία τους. Είθε η Παναγία να σκέπει, να ευλογεί και να χαρίζει σε όλους μας “παν ψυχής καταθύμιον”.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιερά αποδημία της Μητροπόλεως Καρπενησίου στο νησί της Μεγαλόχαρης»:

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Πέτρας Γερασίμου
Βαπτίσεις Ενηλίκων από τον Φθιώτιδος Συμεών
Εορτή Οσίου Αβερκίου του Ισαποστόλου
Πανήγυρις Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο