Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Ιερά Σύνοδος για τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα

Η Ιερά Σύνοδος για τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα

ΔΙΣ: Η έναρξη των εργασιών της 167ης Περιόδου Η Ιερά Σύνοδος για νέα δραστηριότητα της Σαηεντολογίας στην Ελλάδα Εκκλησία της Ελλάδος: Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος των συνανθρώπων μας Η Ιερά Σύνοδος για τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα

Η Ιερά Σύνοδος για τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με βαθύτατη λύπη παρακολουθεί τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες τις βάναυσες εχθροπραξίες που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, τις οποίες και απερίφραστα καταδίκασε στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας την 11η Οκτωβρίου ε έ., μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη αυτών, ευχόμενη μεταξύ άλλων «στον Θεό να φωτίσει τους επιτετραμμένους να βρουν βιώσιμες λύσεις για τη συνύπαρξη των λαών, με ειρήνη και δικαιοσύνη».

Δυστυχώς όμως προχθές το βράδυ, ένας εκ των στόχων των ανελέητων βομβαρδισμών υπήρξε και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στην πολύπαθη Γάζα, όπου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 αθώων θυμάτων και τον τραυματισμό πολλών άλλων εκ των εκατοντάδων Χριστιανών Ορθοδόξων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν καταφύγει και διαμένουν στις εγκαταστάσεις αυτής.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει για μια ακόμη φορά την αδελφική συμπαράσταση και αγάπη Αυτής στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος κ. Αλέξιο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, οι οποίοι συνεχίζουν ανύστακτα εν μέσω των φοβερών εχθροπραξιών που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής και τον τραυματισμό χιλιάδων αμάχων, να επιτελούν το ιερό καθήκον τους, το οποίο δεν είναι άλλο από την διακονία του ποιμνίου τους, παρέχοντας σε αυτό πνευματική και υλική βοήθεια, καθώς και στέγη.

Επίσης εύχεται και προσεύχεται στον πανοικτίρμονα Θεό να επικρατήσει η σύνεση στις αντιμαχόμενες πλευρές και να σταματήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι εχθροπραξίες και η αιματοχυσία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Ιερά Σύνοδος για τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα»:

Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του εν Γάζη πολέμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας καταδικάζει την επίθεση στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα
21 Οκτωβρίου: Άγιος Ιλαρίων ο Μέγας
20 Οκτωβρίου: Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
20 Οκτωβρίου: Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητή

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο