Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να γίνουμε ζηλωτές στην πίστη

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να γίνουμε ζηλωτές στην πίστη

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να γίνουμε ζηλωτές στην πίστη

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να γίνουμε ζηλωτές στην πίστη

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητού της ερήμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Καλαμαύκας Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους άρτους.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για τον οσιακό βίο και τα ασκητικά παλαίσματα του αγίου Αντωνίου, υπογραμμίζοντας ότι με την αγία ζωή του αποτέλεσε ζωντανό και φωτεινό υπόδειγμα όχι μόνο για τους ασκητές που κατέφυγαν κοντά του στην έρημο, αλλά και για όλους τους πιστούς που θέλουν να μιμηθούν την χριστιανική άθλησή του. Η ανιδιοτελής αγάπη του προς τον Θεό και τον άνθρωπο, η βαθειά του ταπείνωση και ο φωτισμένος νους του από την χάρη του εν Τριάδι αληθινού Θεού ήταν μερικά από τα χαρίσματα που τον προίκισε ο Θεός. Τέλος, ευχήθηκε όλοι, στο μέτρο του δυνατού, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μεγάλου Αντωνίου και να εφαρμόζουμε την άσκηση του στη ζωή μας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τους ποικίλους πειρασμούς και τις καθημερινές δοκιμασίες. Να γίνουμε ζηλωτές στην πίστη, να μετανοήσουμε και να προσευχόμαστε με ταπείνωση για να αντιμετωπίζουμε με τον φωτισμό του Θεού τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄Αρχιερατικής περιφέρειας Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας π. Γεώργιος Μοναχός, ενώ εκκλησιάσθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμαύκας κ. Κων/νος Κρασάς και αρκετοί πιστοί.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να γίνουμε ζηλωτές στην πίστη»:

Πανήγυρις Παναγίας Παραμυθίας στα Τρίκαλα
Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως (ΦΩΤΟ)
Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πραγματοποίησε ο Νεαπόλεως Βαρνάβας
Εορτή Αγίου Αντωνίου στη Μητρόπολη Θηβών
Η Βέροια γιόρτασε τον Πολιούχο της Όσιο Αντώνιο τον νέο (ΦΩΤΟ)
Πρωτοχρονιά στη Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου με το Παλαιό εορτολόγιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο