Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Βικτώριας Αυστραλίας

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Βικτώριας Αυστραλίας

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Βικτώριας Αυστραλίας

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Βικτώριας Αυστραλίας

Στο πλαίσιο της πολυήμερης ποιμαντικής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στη Βικτώρια, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Αυγούστου, Ιερατική Σύναξη των κληρικών που διακονούν στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Μελβούρνης και Νόρθ-Κόουτ, με την παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Κερασούντος κ. Ευμενίου, Επιτρόπων στις ανωτέρω Περιφέρειες.

Κατά την Ιερατική Σύναξη, πέραν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλής, Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με θέμα: «Η διακονία του κληρικού στην Ιεραποστολή». Ο έμπειρος ομιλητής, μεταξύ άλλων, παρουσίασε το ιεραποστολικό έργο το οποίο επιτελείται στη Σιέρρα Λεόνε, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εκεί, λόγω της ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων και των ήδη υπαρχουσών παλαιών παραδόσεων. Παράλληλα, ο Θεοφιλέστατος κατέθεσε κάποιες σκέψεις και προτάσεις για την ιεραποστολική δραστηριότητα που θα μπορούσε να έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην πέμπτη ήπειρο. Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δημιουργία ιεραποστολικών ενοριών, έναν οραματισμό τον οποίο, ήδη, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας έχει θέσει σε εφαρμογή.

Κατόπιν, συζητήθηκαν διάφορα διοικητικά και πρακτικά θέματα. Μεταξύ άλλων, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι και οι ιερείς αναφέρθηκαν στην αντικανονική και ανάρμοστη συμπεριφορά του ιερέως π. Ελευθερίου Τάτση, ο οποίος, καίτοι είχε προσκληθεί στην Ιερατική Σύναξη, δεν προσήλθε ούτε και αιτιολόγησε, ως όφειλε, την απουσία του από το καθήκον του. Μετά από μακρά συζήτηση, οι ιερείς των Περιφερειών Μελβούρνης και Νόρθ-Κόουτ ομοφώνως δήλωσαν ότι αποδοκιμάζουν και δεν αποδέχονται τα όσα ο π. Ελευθέριος κηρύττει και πράττει εναντίον της Εκκλησίας, των Επισκόπων και των λοιπών κληρικών, των Πρωθυπουργών και των λοιπών πολιτικών προσώπων, και παρακαλούν τον Σεβασμιώτατο να ρυθμίσει την περίπτωση του π. Ελευθερίου σύμφωνα με τα υπό των Ιερών Κανόνων προβλεπόμενα, ελπίζοντας πρωτίστως και κυρίως στη μετάνοια και επιστροφή του εν λόγω κληρικού.

Στο τέλος της Ιερατικής Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον ομιλητή, Θεοφιλέστατο κ. Θεμιστοκλή, και ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Βικτώριας Αυστραλίας»:

Αλλαγή Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αρχιεπισκοπής Κρήτης
11 Αυγούστου: Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
11 Αυγούστου: Άγιος Εύπλος ο Μεγαλομάρτυρας ο Διάκονος
Προσκύνημα του Διδυμοτείχου Δαμασκηνού στη Γυαλιά

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο